x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Bayern egalează un record deținut de Real Madrid. Frankfurt, gol în Liga Campionilor după 62 de ani

Bayern egalează un record deținut de Real Madrid. Frankfurt, gol în Liga Campionilor după 62 de ani

14 Sep 2022   •   19:35
Bayern egalează un record deținut de Real Madrid. Frankfurt, gol în Liga Campionilor după 62 de ani
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Primele 7 meciuri ale etapei a doua din faza grupelor Ligii Campionilor, încheiate marți seara, aduc cu ele și o serie de cifre statistice interesante, având în prim plan pe Bayern Munchen, dar și pe Edin Džeko sau Antoine Griezmann, cu recorduri inedite.

Bayern (2-0 vs Barcelona) a egalat cea mai lungă serie de meciuri consecutive fără înfrângere în faza grupelor Ligii Campionilor (30), stabilită de Real Madrid între 2012 și 2017).

Bayern nu a mai pierdut un meci din faza grupelor UCL din 27 septembrie 2017 (0-3 vs PSG).

Bavarezii au devenit prima echipă care a învins Barcelona de 5 ori la rând în marile competiții europene.
De asemenea, toate ultimele 12 goluri din meciurile dintre aceste 2 cluburi au fost marcate de Bayern (și 18 din ultimele 20).

Meciul dintre Bayer Leverkusen și Atletico Madrid (2-0), a făcut ca pentru prima dată în istoria Ligii Campionilor două echipe spaniole să fie învinse pe teren german în aceeași zi.

Antoine Griezmann (Atletico) a intrat din nou pe teren în minutul 63: acest lucru s-a întâmplat în 6 din cele 7 meciuri ale clubului din actualul sezon (în UCL și La Liga). În al 7-lea meci a intrat în minutul 61.

Edin Džeko, care a marcat pentru Inter vs Viktoria Plzen (2-0), a devenit al 4-lea jucător care a marcat în meciurile din Liga Campionilor împotriva aceleiași adversare pentru 3 cluburi diferite.

Ceilalți trei sunt Ruud van Nistelrooij (vs FC Bayern), Hans-Jörg Butt (vs Juventus) și Cristiano Ronaldo (vs Lyon).

Eintracht a avut nevoie de 62 de ani și 118 zile pentru a înscrie din nou în Liga Campionilor (vs Marseille 1-0). Precedentul lor gol în competiția continentală de top a fost marcat de Erwin Stein în finala din 1960 împotriva lui Real Madrid.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bayern münchen