x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Diavolii roșii se califică cu o remiză fără goluri în meciul cu Ucraina

Diavolii roșii se califică cu o remiză fără goluri în meciul cu Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    26 Iun 2024   •   23:20
Diavolii roșii se califică cu o remiză fără goluri în meciul cu Ucraina
Sursa foto: Hepta

Naționala de fotbal a Belgiei s-a calificat în optimile de finală ale UEFA Euro 2024, după ce a terminat pe locul doi în Grupa E, grație unei remize 0-0 cu Ucraina, ale cărei speranțe de calificare au fost năruite, și dim cauza remizei, 1-1, dintre România și Slovacia.

A fost un început tensionat pentru ambele echipe pe Stuttgart Arena, cu o miză importantă în grupă, toate cele patru echipe începând seara la egalitate, cu câte trei puncte fiecare.

Căpitanul Belgiei, Kevin De Bruyne, a creat prima ocazie clară a meciului, după o incursiune la capătul căreia l-a găsit cu o pasă în adâncime pentru Romelu Lukaku, care nu a reușit să execute bine șutul său din apropiere, permițându-i portarului ucrainean Anatoliy Trubin să respingă ușor.

De Bruyne a fost apoi și el aproape de a marca, încercând să-l surprindă pe Trubin la prima bară, cu o lovitură liberă interesantă, dar șutul său a trecut puțin pe lângă poartă.

Diavolii Roșii au continuat să domine posesia mingii în repriza a doua, dar Ucraina a rezistat, Lukaku încercându-și din nou norocul cu un șut cu efect pe care Trubin l-a apărat.

Ucraina avea nevoie de un gol, așa că a făcut o triplă înlocuire în minutul 70, jucând totul pe ofensivă, dar tot Belgia a fost cea care a amenințat prin Yannick Carrasco, al cărui șut a fost de asemenea respins.

Artem Dovbyk a avu șansa golului calificării cu zece minute înainte de final, când a primit mingea la marginea careului, însă atacantul ucrainean a tras în plasa laterală.

În ultimele momente, Georgiy Sudakov a pornit o cursă individuală promițătoare, însă șutul său din interiorul careului a fost lipsit de putere.

Cu Slovacia și România remizând 1-1 în celălalt meci al grupei, toate echipele au încheiat cu patru puncte. Belgia a terminat pe locul doi, după România, la goluri marcate, în timp ce Ucraina s-a clasat pe locul patru, având cea mai slabă diferență de goluri.

Într-un meci în care ambele echipe au fost la limita calificării sau a ieșirii din turneu, De Bruyne a părut cel mai periculos ori de câte ori a avut posesia balonului, prin poziționarea sa între linii, prin mingile pasate și prin crearea de ocazii de gol pentru coechipieri.

El a avut cele mai multe pase cheie în joc și a lucrat bine și în defensivă, fiind declarat omul meciului de către UEFA.

Belgia, de pe poziția a doua a grupei, va întâlni în optimi reprezentativa Franței.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: belgia EURO 2024