x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Lewandowski și Mbappé sunt incerți pentru meciurile de astăzi. Tricolorii stau cu ochii pe Slovacia - Ucraina

Lewandowski și Mbappé sunt incerți pentru meciurile de astăzi. Tricolorii stau cu ochii pe Slovacia - Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    21 Iun 2024   •   10:30
Lewandowski și Mbappé sunt incerți pentru meciurile de astăzi. Tricolorii stau cu ochii pe Slovacia - Ucraina
Sursa foto: Hepta

Slovacia înfruntă Ucraina, Polonia întâlnește Austria, iar Olanda se confruntă cu Franța într-o zi de vineri plină de acțiune la Euro. Slovacia și Ucraina revin în acțiune după rezultate contrastante, în timp ce disponibilitatea lui Lewandowski și Mbappé este incertă pentru partidele de vineri.

16:00: Slovacia - Ucraina (Grupa E, Düsseldorf )

Slovacia se află pe creasta valului după victoria surprinzătoare cu 1-0 împotriva Belgiei, în prima rundă. Meciul de vineri va fi un test de loialitate pentru atacantul Tomáš Suslov, deoarece tatăl său este ucrainean.

„Va fi un meci special pentru mine", a declarat el, citat de site-ul UEFA. „Dar eu sunt slovac, voi lupta pentru Slovacia și voi face tot ce pot pentru a trece cu bine de acest meci. Ucraina a pierdut primul meci, cu siguranță va fi încinsă pentru cel de-al doilea".

Ucraina are nevoie de o resetare rapidă după înfrângerea cu 3-0 în fața României, un rezultat care face ca Ucraina să fi câștigat doar două din cele zece meciuri din faza grupelor EURO (L8) primind gol în fiecare din cele 12 meciuri disputate la turneul final. Taras Stepanenko se așteaptă ca alătur de colegii săi să fie mai concentrați la Düsseldorf. „Uneori, lucrurile rele se întâmplă în cele mai importante momente. Am fost pedepsiți imediat pentru prima greșeală. În aceste turnee, uneori trebuie să joci simplu în fața porții tale, iar antrenorul ne-a avertizat în legătură cu acest lucru înainte de meci".

Slovacia impresionează statistic după ce a pierdut doar trei din ultimele 18 meciuri internaționale (W10 D5).

19:00: Polonia - Austria (Grupa D, Berlin)

Deși aceste două națiuni au fost învinse în meciurile de deschidere, există numeroase motive de optimism în privința performanțele lor. Există și loc de progres, potrivit mijlocașului polonez Jakub Moder, care a vorbit după ce echipa sa a fost învinsă cu 2-1 de Olanda: „Încă ne putem îmbunătățijocul în careul advers. Când primim mingea în ultima treime, putem crea ceva mai mult. Ne-am creat câteva ocazii, dar ar trebui să fim mai concreți la finalizare".

Mesajul a fost similar din tabăra Austriei după înfrângerea cu 1-0 împotriva Franței, Konrad Laimer declarând: „Sunt lucruri pe care le putem face mai bine, pentru că nu am jucat la limitele noastre. Este în regulă să pierzi împotriva unei astfel de echipe, dar mai avem două meciuri din grupă și [împotriva Poloniei] o luăm de la capăt." Potențiala revenire a atacantului Robert Lewandowski va oferi cu siguranță un impuls binevenit pentru Biało-czerwoni.

Pe parcursul celor 11 întâlniri anterioare (cinci victorii ale Austriei, patru ale Poloniei), echipele au marcat 20 de goluri fiecare.

22:00 : Olanda - Franța (Grupa D, Leipzig)

Aceste două națiuni și-au început campaniile cu victorii la limită. Olanda a fost mai periculoasă pentru că a avut nevoie de golul de final al lui Wout Weghorst pentru a scăpa de Polonia, dar un test sever de caracter le va fi de folos, potrivit atacantului Cody Gakpo. „Suntem o echipă care nu renunță niciodată și avem înlocuitori buni", a spus autorul golului de deschidere al . „Am schimbat toată linia din față, iar ei au intrat și s-au descurcat foarte bine. Așa că da, și acesta este un punct forte".

Atacantul francez Marcus Thuram și-a lăudat, de asemenea, echipa pentru tăria de caracter de care a dat dovadă în victoria cu 1-0 în fața Austriei. „Am vrut să începem bine turneul împotriva unei echipe formidabile a Austriei și putem fi mulțumiți cu cele trei puncte", a declarat el pentru EURO2024.com.

„Caracterul din această echipă este punctul forte al naționalei Franței. Toți ne înțelegem bine și lucrăm unii pentru alții pe teren". Les Bleus vor trebui cu siguranță să se mobilizeze reciproc, mai ales dacă Kylian Mbappé nu va fi apt de joc din cauza nasului rupt la finalul primului meci.

Cu o excepție, Olanda a reușit să înscrie în fiecare din ultimele 18 meciuri din faza grupelor de la EURO.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Lewandowski mbappe EURO 2024