x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FRF: Contractul lui Florin Prunea va fi suspendat, dacă este trimis în judecată

FRF: Contractul lui Florin Prunea va fi suspendat, dacă este trimis în judecată

22 Iun 2009   •   00:00
FRF: Contractul lui Florin Prunea va fi suspendat, dacă este trimis în judecată

Comitetul executiv al FR de Fotbal, întrunit astăzi la Casa Fotbalului, a decis ca, în cazul în care Florian Prunea, directorul Departamentului Internaţional al FRF, va fi trimis în judecată, contractul său individual de muncă încheiat cu federaţia să fie suspendat în conformitate cu dispoziţiile codului muncii.



Conform unui comunicat al FRF, semnat de preşedintele Mircea Sandu şi citat de Agerpres, Florian Prunea a solicitat din 29 mai efectuarea concediului de odihnă în perioada 29 mai - 30 iunie 2009, cerere aprobată de directorul general al FRF, Ioan Angelo Lupescu. Astfel, începând cu 28 mai, Florian Prunea nu şi-a mai exercitat în niciun mod funcţia pe care o deţine în cadrul FRF, atribuţiile acestuia fiind preluate de către Ioan-Angelo Lupescu, respectându-se măsura dispusă de DNA.

''În cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF din data de 22 iunie 2009 s-a hotărât ca în măsura în care domnul Florian Prunea va fi trimis în judecată, contractul individual de muncă încheiat cu FRF va fi suspendat în conformitate cu dispoziţiile codului muncii'', se precizează în comunicat.

La 28 mai 2009, DNA-Serviciul Teritorial Piteşti a informat FRF cu privire la luarea măsurii preventive privind obligarea de a nu părăsi localitatea de domiciliu, respectiv municipiul Bucureşti, faţă de inculpatul Florian Prunea. De asemenea, inculpatul a fost obligat, printre altele, la respectarea obligaţiei de a nu îşi exercite profesia de director în cadrul FRF, funcţie în exercitarea căreia a săvârşit fapta.

Măsurile şi obligaţiile arătate mai sus au caracter personal, motiv pentru care Florian Prunea are obligaţia de a respecta măsurile şi obligaţiile dispuse de DNA. În ceea ce priveşte FRF, aceasta are obligaţia de a verifica respectarea de către inculpat a obligaţiilor ce-i incumbă în conformitate cu ordonanţa sus-menţionată, se arată în comunicatul FRF.

În finalul comunicatului FRF, preşedintele Mircea Sandu că supremaţia legii şi egalitatea în faţa legii sunt mai presus de orice relaţie personală şi profesională şi nu va face concesii de la aplicarea dispoziţiilor legale.

'' Menţionez că niciodată nu am fost de acord cu acţiuni de natură să afecteze principiile de bază ale fotbalului românesc şi, mai ales integritatea competiţiilor organizate la nivel naţional şi, indiferent ce afirmă, cu rea-credinţă, unii sau alţii, am solicitat întotdeauna angajaţilor FRF, conducătorilor din fotbalul românesc, arbitrilor şi jucătorilor să respecte legea, precum şi regulamentele sportive aplicabile în activitatea fotbalistică.

Pentru mine, principiile supremaţiei legii şi al egalităţii în faţa legii sunt mai presus de orice relaţie personală sau profesională care mă leagă de persoane din cadrul fotbalului românesc, motiv pentru care nu am fost şi nu voi fi dispus să fac nicio concesie de la aplicarea dispoziţiilor legale.

Prin calităţile mele de membru în Comitetul Executiv UEFA şi de preşedinte al FRF sunt obligat să acţionez întotdeauna în mod obiectiv şi imparţial, pentru apărarea competiţiilor sportive de orice ingerinţă care ar putea afecta munca jucătorilor şi a colectivelor tehnice, departajarea valorică urmând a fi realizată întotdeauna doar pe terenul de joc.

La final, îmi manifest încă o dată încrederea că evenimentele petrecute în ultima perioadă în fotbalul românesc vor determina toate persoanele implicate în fotbal să acţioneze în conformitate cu principiile de bază ale fotbalului românesc - legalitate, integritatea competiţiei şi fair-play'', se arată în comunicatul FRF.

×
Subiecte în articol: sport prunea florian prunea