x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FRF - "Nasu" intre greii UEFA

FRF - "Nasu" intre greii UEFA

de Ionut Paduraru    |    02 Dec 2006   •   00:00
FRF - "Nasu" intre greii UEFA

Vizita de lucru in Ucraina. Presedintele FRF, Mircea Sandu, a participat joi la inaugurarea noului sediu al Federatiei Ucrainene de Fotbal. Cu acest prilej, Sandu s-a intalnit cu cei doi candidati pentru sefia UEFA, Lennart Johansson si Michel Platini.

Vizita de lucru in Ucraina. Presedintele FRF, Mircea Sandu, a participat joi la inaugurarea noului sediu al Federatiei Ucrainene de Fotbal. Cu acest prilej, Sandu s-a intalnit cu cei doi candidati pentru sefia UEFA, Lennart Johansson si Michel Platini.
In afara de Sandu au mai fost de fata reprezentanti ai altor 20 de federatii nationale. La fel ca sediul FRF, Casa Fotbalului din capitala Ucrainei a fost construita cu ajutorul programelor UEFA HatTrick si Goal. Cladirea este insa mai mare decat cea de la Bucuresti: are cinci etaje, patru sali de conferinta, un studio de televiziune, un muzeu dedicat fotbalului ucrainean si un restaurant. Chiar si presedintele UEFA s-a declarat incantat de edificiu. "Casa Fotbalului din Kiev este una impresionanta", a spus Lennart Johansson la ceremonia de inaugurare.

ALEGERI. Ceremonia de la Kiev a adus fata in fata mai multi candidati la alegerile care vor avea loc in luna ianuarie, la Congresul UEFA de la Dusseldorf. Presedintele federatiei de la Kiev, Grigori Surkis, se lupta, la fel ca Mircea Sandu, pentru un loc in Comitetul Executiv al UEFA. De altfel, "Nasu" a participat in aceasta saptamana si la o intalnire a federatiilor din estul Europei, reprezentantele acestei parti a continentului dorind sa se sprijine reciproc pentru a obtine cat mai multe din cele sase posturi ale Comitetului Executiv. "Este important sa fii reprezentat la acest nivel, pentru a nu fi dezavantajat voit in unele aspecte", declara Sandu dupa intalnire, adaugand ca reprezentantii federatiilor din est nu s-au decis inca pe cine vor sprijini pentru presedintia UEFA dintre Lennart Johansson si Michel Platini: "Deocamdata doar Platini ne-a transmis o platforma cu patru puncte. Ne vom decide dupa ce si actualul presedinte al UEFA ne va trimite programul sau".
Aproape de Portugalia si de Germania
Dupa rezultatele obtinute in aceasta saptamana de Dinamo si Rapid in Cupa UEFA, Romania s-a detasat in clasamentul coeficientilor UEFA din acest sezon. Tara noastra este lider cu 11 puncte, urmata de Anglia (9,25) si Spania (9). In clasamentul general, care insumeaza coeficientii realizati in ultimele cinci sezoane, Romania ramane pe locul 7, cu 39,832 puncte. In schimb, tara noastra s-a apropiat foarte mult de ocupantele pozitiilor 5 si 6, care asigura prezenta a trei echipe de club in Liga Campionilor, din care doua calificate direct in grupe. Profitand de faptul ca nici o echipa lusitana nu a jucat in aceasta saptamana, Romania a redus distanta fata de ocupanta locului 6, Portugalia, care are un coeficient de 39,916 puncte. Mai mult, a scazut drastic si distanta fata de a cincea clasata, Germania, care are un coeficient de 40,363 de puncte.

×
Subiecte în articol: sport uefa