x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gino Iorgulescu ni-l propune pe Abiodun

Gino Iorgulescu ni-l propune pe Abiodun

29 Sep 2004   •   00:00
SORIN ANGHEL

Echipa nationala se afla in criza. Inaintea meciului cu Cehia, selectionerul Anghel Iordanescu se plange de forma slaba a jucatorilor din strainatate, deveniti, in cele mai multe cazuri, stapanii bancilor de rezerve, dar si de accidentarile care au pus stapanire pe "tricolori".

ROMANESTE. Impresionat de evolutiile avute in tricoul Nationalului de nigerianul Agunbiade Abiodun, presedintele Gino Iorgulescu le-a propus presedintelui FRF, Mircea Sandu, si selectionerului Anghel Iordanescu inceperea formalitatilor pentru ca mijlocasul "bancarilor" sa poata obtine cetatenia romana. "I-am propus lui Mircea Sandu sa-l naturalizam pe Abiodun. Este un jucator care poate evolua pentru Romania. Ne-am interesat si am aflat ca a jucat doar pentru nationala Under 17 a Nigeriei", a declarat Iorgulescu.

PROFIT. Chiar daca momentan presedintele "bancarilor" refuza sa recunoasca, nationalizarea lui Abiodun ar aduce foarte multe avantaje pentru gruparea din Parcul cu Platani. Prin evolutia sub "tricolor", cota lui Abiodun ar creste in mod considerabil. In plus, prin naturalizarea lui Abiodun, Cosmin Olaroiu ar putea sa utilizeze mai multi jucatori straini.

PRECEDENT

Clubul din Parcul cu Platani nu este la prima propunere de naturalizare a unui jucator strain. In urma cu doi ani, Gino Iorgulescu a propus naturalizarea bosniacului Slavisa Mitrovici, pentru ca acesta sa poata evolua in tricoul echipei nationale a Romaniei. Chiar daca atunci era intr-o forma de exceptie, bosniacul nu a fost pe placul lui Anghel Iordanescu, astfel ca formalitatile pentru obtinerea cetateniei romane nu au mai fost demarate.

×
Subiecte în articol: sport abiodun