x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Handbal - Prea mici pentru un razboi atat de mare

Handbal - Prea mici pentru un razboi atat de mare

de Ionut Paduraru    |    16 Oct 2006   •   00:00
Handbal - Prea mici pentru un razboi atat de mare

HCM Constanta nu a reusit minunea in fata puternicei echipe germane THW Kiel. Elevii lui Lucian Rasnita au pierdut cu 37-28 pe propriul teren, dupa ce la pauza erau condusi cu 10 goluri diferenta, 21-11.

Desi au fost sustinuti frenetic de cei 2.000 de spectatori, constantenii au avut un inceput de meci dezastruos in fata unei echipe care dispune de un buget anual de 7 milioane de euro. In minutul 11, oaspetii conduceau cu un neverosimil 11-2, in mare partea datorita interventiilor salvatoare ale portarului Thierry Omeyer. Treptat, romanii au echilibrat partida, dar Kiel a intrat totusi la cabine cu un avantaj de 10 goluri. Repriza secunda a fost mult mai disputata, dar HCM nu a reusit sa reduca decat cu un punct diferenta stabilita la pauza, scorul final fiind 37-28 in favoarea formatiei germane. Golurile campioanei Romaniei au fost reusite de Dragicevici (9), Laurentiu Toma (7), Smigici (4), Buricea (2), Stavrositu (2), Timofte, Kovalenko, Giotoiu si Kazici, de partea cealalta cei mai buni marcatori fiind Lovgren si Kavticnik, cu cate 7 reusite.

SUPERIORITATE. Dupa meci, antrenorul lui HCM, Lucian Rasnita, a recunoscut valoarea lui Kiel. "Am intalnit o forta a handbalului european. Jucatorii de la Kiel au demonstrat ca au o foarte buna forta de atac si o aparare agresiva. Exista o diferenta de valoare intre jucatorii celor doua echipe. Am avut numeroase ratari, numai in prima repriza am avut sapte ocazii de singur cu portarul, si le-am irosit. Parerea mea este ca jucatorii mei au fost apasati de miza jocului", a spus Rasnita. "Din pacate au fost mai buni si ne batem pentru locul doi cu celelalte echipe. Ne-au fost superiori si s-a vazut acest lucru", a spus si portarul Rudi Stanescu.

MULTUMIRE. De partea cealalta, antrenorul principal al germanilor, Zvonimil Sergarusici, l-a laudat pe portarul Omeyer, care a avut nu mai putin de 17 interventii reusite. "Portarul nostru a fost intr-o forma foarte buna. Am evoluat foarte bine in prima repriza si in prima parte a reprizei secunde, insa pe final nu am mai reusit sa mentinem acelasi ritm", a spus tehnicianul. In schimb, capitanul Stefan Lovgren s-a aratat impresionat de public: "Am ramas impresionati de spectatori si de sala. Si Constanta a jucat bine. Noroc ca am inceput tare, altfel am fi avut meci greu. Sper sa ne calificam impreuna".

SANSE. Desi au pierdut in a treia disputa din grupa E a Ligii Campionilor, sansele constantenilor de a se califica in optimile de finala ale competitiei raman intacte. "Pot sa spun ca primul loc este amanetat de Kiel, iar rezultatul acestui meci nu schimba datele cu privire la calificarea noastra", a spus antrenorul Lucian Rasnita. In etapa a patra, HCM va juca duminica, in deplasare, cu Svendborg TGI Gudme. In meciul tur, romanii s-au impus cu 33-28, astfel incat chiar si o infrangere la mai putin de patru goluri diferenta in fata lui Gudme i-ar mentine in cursa de calificare.
OLTCHIM SI ZALAU, IN GRAFIC
FARA PROBLEME. Antrenorul Gheorghe Tadici n-a avut emotii in privinta evolutiei Oltchimului
Daca HCM Constanta a inregistrat in fata lui THW Kiel prima infrangere din acest sezon, la feminin echipele romanesti au obtinut rezultate bune in acest sfarsit de saptamana. Pentru Oltchim Ramnicu Valcea, turul doi al Cupei Cupelor a reprezentat o simpla formalitate. Elevele lui Gheorghe Tadici si-au asigurat practic calificarea in faza urmatoare dupa prima mansa disputata in fata echipei belgiene DHW Antwerpen, castigata la o diferenta categorica, 47-11 (24-5). Returul s-a disputat aseara, dupa inchiderea acestei editii, tot la Ramnicu-Valcea. De asemenea, vicecampioana Romaniei, HC Zalau, a pornit cu dreptul in turul doi al Cupei EHF. Echipa antrenata de Ioan Gherhard a invins ieri, in prima mansa, pe teren propriu, pe Slavia Praga, scor 30-22 (14-7), luand o optiune serioasa pentru calificarea in turul trei. "Zalaul putea sa castige la o diferenta si mai mare. Au avut meciul in mana, dar au mai comis si greseli. Important este ca au invins la o diferenta confortabila si cred ca se vor califica in turul trei al Cupei EHF fara probleme", a declarat dupa meci secretarul general al FR Handbal, Mihai Marinescu. Zalauancele vor disputa returul cu Slavia la 21 octombrie, in deplasare.
CHALLENGE CUP
Si Universitatea Jolidon Cluj este foarte aproape de calificarea in turul al treilea al Cupei Challenge la handbal feminin. Intr-un turneu desfasurat la Cluj, romancele conduceau in clasamentul grupei A dupa doua etape, in care au inregistrat tot atatea victorii. Vineri, in primul meci, Universitatea a trecut cu 44-20 de Colegio de Gaia (Portugalia), iar sambata, in a doua intalnire, de ZRK Hadzici (Bosnia), scor 37-26. In celelalte partide din grupa s-au inregistrat urmatoarele rezultate: HC Nuorese - ZRK Hadzici 32-28 si Colegio de Gaia - HC Nuorese 26-23. Dupa doua etape, U Jolidon era lider in grupa, cu patru puncte, urmata de Colegio da Gaia si HC Nuorese, ambele cu cate 2 puncte, si de ZRK Hadzici, cu nici un punct. Astfel, echipa clujeana avea nevoie pentru a se califica in turul trei de un rezultat de egalitate in ultimul meci, disputat aseara, dupa inchiderea acestei editii, cu HC Nuorese.

×
Subiecte în articol: sport meci diferenţă