x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Hochei - Sefa e o canadianca, fiica de bancher

Hochei - Sefa e o canadianca, fiica de bancher

de Ionut Paduraru    |    09 Dec 2006   •   00:00
Hochei  -  Sefa e o canadianca, fiica de bancher

""Militarii"" au presedinte de onoare o femeie. Sectia de hochei a clubului Steaua are incepand de ieri o femeie drept presedinte de onoare: Veronique Gravel, fiica vicepresedintelui Bancii Nationale a Canadei. Veronique Gravel a acceptat propunerea facuta in urma cu trei saptamani, la Montreal, de presedintele sectiei de hochei, Cristian Cirlan. "Intamplarea a facut sa-l cunosc pe Cristian in primele zile ale venirii sale la Montreal. Nu am stiut ca in Romania se joaca hochei, cu atat mai putin ca Steaua are echipa. Pasiunea cu care Cristian imi vorbea de proiectele echipei m-a cuprins si pe mine", a spus Veronique Gravel, adaugand ca abia asteapta sa vina in Romania:

"L-am rugat pe Cristian sa-mi trimita lista cu numele jucatorilor. Timaru e capitan, Catrinoi e portar... ii stiu pe toti. Si fiul meu Phillipe abia asteapta sa mergem in Romania si sa joace pentru Steaua. Corespondeaza deja pe mail cu Robert, fiul antrenorului Marius Gliga, caruia i-a trimis si un cadou. Iar tatal meu ma tachineaza mereu si imi vorbeste doar cu «doamna presedinte»".

Pot veni canadieni. Veronique Gravel spune ca functia sa nu este doar onorifica, gandindu-se deja cum poate ajuta echipa: "Hocheiul din Romania merita mult mai mult, mai ales ca exista atatia copii talentati care isi pot face un viitor din acest sport. Putem ajuta, pentru ca hocheiul este unul dintre lucrurile la care noi, canadienii, ne pricepem cel mai bine. Ne-am gandit si la prezenta a unu sau doi jucatori canadieni in echipa, sub forma de imprumut, care sa poata contribui la performantele internationale ale Stelei".
Handbal - Pas spre "sferturi"

In acest week-end se clarifica situatia echipelor de handbal masculin in cupele europene. Dinamo Bucuresti joaca maine la Buzau, de la ora 19:00, cu HCM Constanta in mansa a doua a optimilor de finala din Cupa Cupelor, dar dobrogenii sunt ca si calificati in "sferturi" dupa victoria zdrobitoare din tur (31-20). Meciul, care este transmis in direct de TV Sport, va fi arbitrat de Serghei Shal (Ucraina) si de Isgandar Asgarov (Azerbaidjan). In "optimile" Cupei Challenge, UCM Resita disputa azi la Osijek, ora 21:00, meciul retur in fata croatilor de la Elektromodul. In tur, resitenii s-au impus cu 28-21.

CE FEMININ. In Suedia a inceput joi Campionatul European de handbal feminin. Rezultatele inregistrate in prima zi: Germania - Polonia 30-20; Rusia - Croatia 27-22; Spania - Olanda 26-16; Macedonia - Serbia 25-23; Norvegia - Slovenia 43-20; Franta - Danemarca 24-20; Suedia - Ucraina 22-18; Ungaria - Austria 42-23.

×
Subiecte în articol: sport