x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Îl vor pe Oliseh jr!

Îl vor pe Oliseh jr!

de Mihai Igirosanu    |    22 Iul 2009   •   00:00
Îl vor pe Oliseh jr!

UJPEST - STEAUA
Deşi returul cu Ujpest, programat mâine seară, de la ora 20:45, pe stadionul Szusza Ferenc din Budapesta, este principala preocupare a steliştilor, conducerea clubului din Ghencea pregăteşte şi un ultim transfer.

Lipsa unui mijlocaş defensiv solid şi experimentat îl macină încă pe antrenorul Stelei, Cristiano Bergodi. Italianul a primit asigurări din partea conducerii clubului, cum că lotul va fi întărit cu un jucător care evoluează exact pe această poziţie. Fotbalistul vizat pentru a fi adus în Ghencea este nigerianul Azubuike Oliseh, de la echipa belgiană KSV Roeselare.

ARE UN FRATE CELEBRU
Aflat la finalul contractului cu Roeselare, Azu­buike are 31 de ani şi este fratele mai mic al mult mai celebrului internaţional nigerian Sunday Oliseh, retras de curând din activitate. Mai mult, Oliseh jr a început fotbalul la vârsta de 16 ani, la juniorii lui Anderlecht, acolo unde s-a făcut remarcat alături de alţi doi nigerieni cunoscuţi în fotbalul mare, Babayaro şi Obiorah. Azubuike Oliseh poate evolua atât mijlocaş de acoperire, cât şi stoper, având 1,82 metri înălţime şi toate calităţile fizice necesare ambelor posturi.

În cazul în care Steaua s-ar decide să-l achiziţioneze, mijlocaşul ar solicita un salariu de maximum 100.000 de euro. El este deţinut de Football Mix B.V., o firmă olandeză de impresariat care îi mai are sub contract pe cunoscuţii mijlocaşi olandezi Wijnaldum (de la Feyenoord Rotterdam, cotat la circa 4 milioane de euro), Robin Nelisse (Red Bull Salzburg, 1.300.000) şi Medunjanin (Valladolid, 1.200.000).

Totuşi, aducerea lui Oliseh jr depinde de situaţia medicală a lui Ovidiu Petre, jucător pe care staff-ul Stelei îl aşteaptă cât mai curând să reia pregătirile după seria neagră de accidentări. În cazul în care internaţionalul va fi apt încă din prima parte a noului sezon, transferul lui Azubuike Oliseh nu se va mai realiza.

"NU VREAU SĂ PLEC"
Portarul columbian al Stelei, Robinson Zapata, a ţinut să infirme zvonurile care anunţau că doreşte să părăsească echipa din Ghencea. "Eu nu am vorbit cu ni­meni despre o posibilă plecare de la Steaua. Nu vreau să plec, sunt fericit aici. Trebuie să aştept oportunitatea de a juca, deoarece va fi un sezon lung, cu meciuri în campionat, în Cupa Româ­niei şi în Europa League. Sunt pregătit să mă lupt pentru postul de titular, iar dacă Mister va apela la mine, ştie că se poate baza oricând pe serviciile mele, a decla­rat sud-americanul, pentru site-ul oficial al grupării "roş-albastre".

De ase­me­nea, preşedintele Valeriu Argăseală a lămurit unele informaţii apărute des­pre Dorin Goian şi  Bănel Nicoliţă. "Este o inepţie că Dorin Goian ar fi deţinut de Dumitru Dragomir. Regulamentul nu permite unei persoane fizice să deţină drepturile federative asupra unui jucă­tor. Goian se află în proprietatea clubului Steaua în proporţie de 100%. Cu Ni­co­­liţă nu am avut vreo dis­cuţie cu el referitoare la micşorarea sa­la­riu­lui."

×
Subiecte în articol: sport oliseh