x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ilie Balaci, înmormântat ca un rege la Craiova

Ilie Balaci, înmormântat ca un rege la Craiova

de Theodora Şutiu    |    24 Oct 2018   •   07:40
Ilie Balaci, înmormântat ca un rege la Craiova

Celebrul fotbalist Ilie Balaci a fost înmormântat, ieri, la Cimitirul Sineasca din Craiova, cu onoruri militare asigurate de Garnizoana Craiova, din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est.

Înainte de a începe procesiunea către biserică şi cimitir, sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului internaţional a fost depus, marţi, pe terenul arenei „Ion Oblemenco”, unde mii de fani din toată ţara au venit să îşi ia rămas bun de la eroul din Bănie. Suporterii au oferit, la ultima prezenţă a lui Balaci în arenă, un moment cu adevărat deosebit. După ce sicriul cu trupul neînsufleţit a stat aproximativ două ore pe gazon, cortegiul funerar a părăsit stadionul în aplauzele mulţimii care a scandat numele fostului fotbalist şi "Te vom iubi mereu!".

Cu ochii în lacrimi

La stadion au fost prezente mai multe vedete ale fotbalului românesc, printre care Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Gheorghe Craioveanu sau Ioan Andone, dar şi jucătorii echipei Universitatea Craiova, în frunte cu preşedintele Marcel Popescu şi antrenorul Devis Mangia, precum şi echipa de handbal feminin SCM Craiova, deţinătoarea Cupei EHF.

La căpătâiul lui Ilie Balaci au mai sosit Pavel Badea, Gabi Popescu, Rodion Cămătaru, Silviu Lung, Emil Săndoi, Dănuţ Bica, Marius Iordache. Silviu Lung a declarat că, odată cu trecerea în nefiinţă a lui Ilie Balaci, „a pierdut un bun prieten“. Mama lui Ilie Balaci, distrusă de durere, le-a mulţumit tuturor celor veniţi pe stadion pentru fiul său, în jur de 2.000 de oameni.

Pe toată durata procesiunii funerare, care s-a desfăşurat pe ruta Biserica Sf. Ilie - Primăria municipiului Craiova - Universitatea din Craiova - Calea Bucureşti - Cimitirul Sineasca, sicriul în care s-a aflat trupul neînsuflețit al marelui fotbalist a fost însoţit de garda de onoare. Ilie Balaci va fi decorat, post-mortem, cu Ordinul „Mihai Viteazul” în grad de cavaler. (Theodora Şutiu)

Primăria Craiova şi-a propus ca o stradă importantă a oraşului să poarte numele sportivului. Mai mult, municipalitatea vrea să organizeze anual o gală a sportului purtând numele lui Balaci.

 

×
Subiecte în articol: ilie balaci