x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Instrucţie şi show cu scoţienii

Instrucţie şi show cu scoţienii

de Mihai Igirosanu    |    01 Aug 2009   •   00:00
Instrucţie şi show cu scoţienii
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Roş-albaştrii se pot considera deja calificaţi în play-off-ul Europa League după ce au surclasat echipa scoţiană Motherwell, în Ghencea, sub privirile a circa 22.000 de suporteri care au creat din nou o atmosferă senzaţională.



Principalul artizan al noii echipe a Stelei, căreia i-a insuflat un tonus extraordinar, antrenorul italian Cristiano Bergodi şi-a exprimat o satisfacţie moderată după încheierea partidei. "Am făcut un meci bun, mai ales în prima repriză şi mă bucur pentru băieţi. Am făcut un scor bun, dar cu toate astea trebuie să fim serioşi în continuare. E bine că jucătorii au răspuns pozitiv la ceea ce le-am cerut eu. Nu ştiu dacă am avut un meci uşor, dar am văzut că echipa mea a avut o evoluţie bună. Nu mi-e teamă că putem pierde calificarea, dar trebuie să tratăm serios returul, nu ne-am calificat încă." Accidentat în prima repriză, Janos Szekely va rata cu siguranţă partida de mâine seară, de la Piatra Neamţ, din prima etapă a Ligii I. "Szekely a avut unele probleme musculare care l-au deranjat şi am decis să-l schimb. Luni vom afla exact ce a păţit", a precizat Bergodi.

"Lecţie de fotbal"
Antrenorul lui Motherwell, Jim Gannon, a lăudat prestaţia Stelei. "Steaua ne-a predat o lecţie de fotbal. S-a dovedit din nou că fotbalul jucat pe continent este mult mai bun decât cel din Marea Britanie, cu excepţia Angliei. Diferenţa mare de scor mi-a întărit ideea că jucătorii britanici nu au ştiinţa jocului şi tehnica celor din Europa. Cu diferenţa de scor din acest joc, plus încă un gol marcat de Steaua în retur, ar însemna că s-a terminat totul pentru noi", a comentat tehnicianul scoţian.

Cu gândul spre Ceahlăul
Deşi abia se încheiase meciul cu Motherwell, căpitanul din acest joc al Stelei, Dorin Goian, s-a mutat cu gândul înspre partida de mâine seară, cu Ceahlăul. "Vom avea un program mai dificil, dar trebuie să ne recuperăm bine şi să facem faţă, pentru că acum avem un moral bun. Trebuie neapărat să venim cu trei puncte de la Piatra Neamţ, iar apoi să avem o evoluţie bună în Scoţia. Trebuie să luăm totul pas cu pas." Ceahlăul - Steaua va avea loc duminică, de la ora 20:45, fiind transmis în direct de Antena 1.

×
Subiecte în articol: sport steaua europa league