x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Meciul Irinei Begu la Melbourne amânat. Australian Open perturbat serios de furtună și căldură

Meciul Irinei Begu la Melbourne amânat. Australian Open perturbat serios de furtună și căldură

de Redacția Jurnalul    |    17 Ian 2023   •   13:51
Meciul Irinei Begu la Melbourne amânat. Australian Open perturbat serios de furtună și căldură
Sursa foto: Hepta

Australian Open se confruntă cu o situație complicată în ceea ce privește programarea, aproape jumătate de zi de joc fiind pierdută din cauza vremii. Chiar dacă organizatorii nu au anunțat încă programul oficial, se știe deja că meciul de debut al Irinei Begu va fi amânat pe miercuri.

În schimb, meciul Soranei Cîrstea cu Yulia Putintseva, întrerupt la scorul de 6-2, 2-1 va fi dus la bun sfârșit în cursul zilei de marți și e posibil ca și meciul Patriciei Țig cu Shuai Zhang să se joace tot marți.

Atât căldura toridă, cât și ploaia torențială - descrisă ca un "mini-uragan" de către jurnaliștii locali - au lovit Melbourne Park în cursul zilei de marți, întrerupând zeci de meciuri din turul 1 după-amiaza și apoi seara, organizatorii turneului făcând eforturi pentru a încerca să recupereze întârzierile.

După o amânare între orele 14:00 și 17:00 (ora lovală) din cauza căldurii intense care a atins peste 37 de grade, 47 din cele 64 de meciuri programate nu au fost încă încheiate. Când acțiunea a fost din nou întreruptă în jurul orei 20:00, mai erau de jucat peste 30 de confruntări din primul tur.

În cele din urmă, organizatorii turneului au luat decizia, după ora 21.00, de a anula majoritatea meciurilor de simplu feminin care nu se jucaseră încă, mutându-le pentru miercuri (ziua a treia).

Alte meciuri au fost mutate pe alte terenuri în încercarea de a le juca înainte de încheierea zilei, în special cele masculine, pentru a întrerupe cât mai puțin posibil ordinea stabilită.

Șase meciuri feminine - Daria Kasatkina - Varvara Gracheva, Beatriz Haddad Maia - Nuria Parrizas Diaz, Lucrezia Stefanini - Tatjana Maria, Sloane Stephens - Anastasia Potapova, Irina-Camelia Begu - Elizabeth Mandlik și Lucia Bronzetti - Laura Siegemund - au fost amânate.

Alte meciuri, inclusiv confruntarea dintre australianul Alexei Popyrin și taiwanezul Chun-Hsin Tseng, au fost relocate, Popyrin fiind mutat pe John Cain Arena după victoria lui Alex de Minaur în fața lui Yu Hsiou Hsu.

Dacă ploaia încetează, cele 14 meciuri masculine rămase în program ar putea fi finalizate marți seara, asigurându-se că nu vor exista meciuri dezechilibrate din turul 2 în care un jucător a avut pauză și altul nu.

Până la ora locală 22.00, nu a fost publicată ordinea completă de joc pentru miercuri, organizatorii turneului trebuind încă să vadă ce meciuri se vor încheia marți seara.

Se așteaptă ca meciurile feminine anulate și orice alte meciuri care nu pot fi finalizate să se joace miercuri la începutul zilei.

Miercuri dimineață, la Melbourne, se anunță ploaie.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: irina begu australian open