x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Monarhie in Banat

Monarhie in Banat

de Vicentiu Neagoe    |    Mihai Igirosanu    |    09 Noi 2005   •   00:00
Monarhie in Banat

Luni seara, Gica Hagi a fost prezentat oficial ca manager-general al echipei Poli Timisoara. El si-a anuntat deja staff-ul, cu Gabi Balint, antrenor principal, si Iosif Rotariu, secund.

Hagi a semnat un contract pe exact doi ani si sapte luni si a evitat sa ofere un raspuns clar cand a fost intrebat daca intentioneaza sa mai intre cateva minute pe teren. Alaturi de Balint si de Rotariu, fostul selectioner va mai fi ajutat de Zoltan Iasko, antrenor cu portarii, si un preparator fizic italian.

MOTIVAT. "Se spune ca «Banatu-i fruntea»... Si acest lucru m-a facut sa semnez pentru Timisoara. Sunt obisnuit cu presiunea. Am trait cu ea si chiar imi place. Fara public, degeaba joci. Publicul este o motivatie in plus, si rezultatele bune care au fost acasa s-au datorat, probabil, in mare masura publicului, care e aproape de echipa", a declarat Hagi. In privinta lui Viorel Moldovan, Hagi a lasat de inteles ca l-a facut pe acesta sa ramana la Timisoara: "Am vorbit cu Viorel. Incercam sa-l facem sa zambeasca".

LAMURIRE. El a dorit sa infirme faptul ca prietenia care il leaga de actualul presedinte al lui Dinamo, Ioan Becali, i-ar putea influenta carierea de la Timisoara: "Voi apara Timisoara asa cum trebuie. Sunt profesionist, imi place sa castig. Tin foarte mult la mine, la onoarea mea, am luptat pentru acest lucru si cred ca numele meu da destula credibilitate, ca sa nu mai facem insinuari sau altceva, lucruri care sunt specifice acasa. Sunt adversari, ii vom trata cu respect, dar vom incerca sa-i batem pe toti".

OBIECTIVE
"Mai sunt meciuri de jucat in acest campionat, speranta este, trebuie sa credem, trebuie sa luptam, inca nu este totul jucat, dar, in primul rand, trebuie sa avem evolutii constante extraordinare, fiindca suntem la noua puncte in spate. Pe planul celalalt e Cupa Romaniei, care e mai aproape si trebuie tratata foarte serios" - Gheorghe Hagi antrenor Poli Timisoara

CRACIUNESCU A ACCEPTAT
Fostul presedinte al CCA, Ion Craciunescu (foto, alaturi de Toni Dobos), a acceptat ieri oferta conducerii lui Poli Timisoara si zilele urmatoare va prelua postul de director general. "Da, am dat un raspuns domnului presedinte Marian Iancu si urmeaza sa punem la punct ultimele detalii in cursul zilelor urmatoare. Am vorbit cu Hagi si cu cei din conducere unele detalii. O sa ma duc la Bucuresti, iar apoi ma intorc la Timisoara. M-am intalnit luni seara si cu suporterii. Am vrut sa pun la punct niste detalii cu ei sa-mi spun punctele mele de vedere. Ei au inteles, sunt niste oameni civilizati. Am discutat niste lucruri barbateste. Am vazut ca sunt interesati de soarta echipei si nu de principiile lor. Am plecat cu strangere de mana si cu inima impacata. Inca nu am lucrat aici, dar ce am vazut ca a construit domnul Iancu este un lucru incredibil. Infrastructura e la 80% din cele mai inalte cote, dar cu siguranta ca se va continua munca pentru a ajunge la 100%", a precizat Craciunescu. Acesta este la cea de-a doua experienta in structurile de conducere ale unui club, dupa ce in 1998 a fost presedinte al Universitatii Craiova.

CONSTANTA
Deranjati de faptul ca Gica Hagi a ales Timisoara, in detrimentul echipei de unde a plecat spre fotbalul mare, suporterii constanteni doresc ca stadionul pe care evolueaza Farul sa nu se mai numeasca "Gheorghe Hagi". "Propunem schimbarea numelui stadionului. Noi vom face un protest si la partida de handbal de duminica, dintre HCM Constanta si Sporting Lisabona", a declarat liderul galeriei Farului, Sorin Mihailescu. Fanii constanteni au dat publicitatii un comunicat, in care Hagi e acuzat ca a "tradat" pe Farul si in care se cere ca stadionul sa nu mai poarte numele acestuia. "Acum, cand noi suntem fara antrenor, cel al carui nume il poarta si stadionul ne tradeaza inca o data, dupa ce acum trei ani spunea ca tine cu Steaua, acum se duce antrenor la o alta echipa din Divizia A."
×
Subiecte în articol: sport timisoara Gheorghe Hagi