x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Monica Niculescu, în finala de dublu la Bad Homburg

Monica Niculescu, în finala de dublu la Bad Homburg

de Redacția Jurnalul    |    01 Iul 2023   •   06:00
Monica Niculescu, în finala de dublu la Bad Homburg
Sursa foto: Hepta/Monica Niculescu

Perechea româno-japoneză Monica Niculescu/Eri Hozumi s-a calificat în finala probei de dublu din cadrul turneului de tenis WTA 250 de la Bad Homburg (Germania), dotat cu premii totale de 259.303 dolari, vineri, după ce a dispus de cuplul Tereza Mihalikova (Slovacia)/Makoto Ninomiya (Japonia) cu 6-7 (5/7), 6-4, 10-8.

Monica Niculescu şi Eri Hozumi s-au impus în faţa favoritelor numărul trei după două ore şi 10 minute de joc.

În primul set, Mihalikova şi Ninomiya, fostă parteneră a Monicăi, s-au desprins la 4-2, au ratat patru mingi de set la 5-3, încă una la 6-5, câştigând în tiebreak. În actul secund, Niculescu şi Hozumi a avut 5-0, adversarele s-au apropiat la 5-4, însă Monica şi Eri au încheiat cu un break. În super tiebreak, Niculescu şi Hozumi au condus cu 5-3, apoi au urmat cinci puncte consecutive ale adversarelor, însă Niculescu şi partenera sa au reuşit şi ele o serie de cinci puncte, obţinând victoria.

Mihalikova şi Ninomiya au comis 9 duble greşeli în acest meci.

Niculescu şi Hozumi şi-au asigurat un cec de 6.090 de dolari şi 180 de puncte WTA la dublu, iar în finală vor înfrunta cuplul Lidia Morozova (Belarus)/Ingrid Gamarra Martins (Brazilia).

Monica Niculescu are în palmares 10 titluri WTA la dublu şi alte 21 de finale pierdute. Ultimul trofeu l-a câştigat în 2021, la Nur-Sultan, alături de Anna-Lena Friedsam, iar ultima finală a jucat-o anul trecut la Nottingham, alături de Caroline Dolehide (SUA).

Anul trecut titlul la Bad Homburg a fost câştigat de Hozumi şi Ninomiya.

×
Subiecte în articol: monica niculescu bad homburg