x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ne-ar avantaja un succes batav

Ne-ar avantaja un succes batav

de Ionut Paduraru    |    13 Iun 2008   •   00:00
Ne-ar avantaja un succes batav

OLANDA – FRANŢA  ●  Ora 21:45, în direct la TVR 1
În cealaltă partidă din această seară, Franţa întîlneşte, pe Stade de Suisse din Berna, liderul Grupei C după prima etapă, Olanda.



OLANDA – FRANŢA  ●  Ora 21:45, în direct la TVR 1
În cealaltă partidă din această seară, Franţa întîlneşte, pe Stade de Suisse din Berna, liderul Grupei C după prima etapă, Olanda.

Cele două echipe s-au mai înfruntat pînă acum de 21 de ori, palmaresul fiind uşor favorabil batavilor, care au obţinut 9 victorii, faţă de cele 8 ale francezilor. Un nou succes al trupei lui Marco van Basten ar favoriza şi naţionala noastră, deoarece Olanda ar obţine calificarea indiferent de rezultatul din ultima etapă, din faţa României.

MODIFICĂRI. Nemulţumit de prestaţia echipei din primul meci, antrenorul Franţei, Raymond Domenech, se gîndeşte să efectueze mai multe schimbări în primul 11 pentru partida din această seară. “Am patru semne de întrebare pentru patru posturi”, le-a mărturisit Domenech ziariştilor la conferinţa de presă. Cea mai probabilă schimbare este cea a lui Anelka cu Henry, refăcut după accidentarea care l-a ţinut pe bancă la meciul cu România.

De partea cealaltă, Marco van Basten se confruntă cu mai multe absenţe, dar numai dintre jucătorii care nu au fost titulari la meciul de debut cu Italia. Recuperarea lui Robben decurge bine, dar el ar putea fi folosit abia în meciul de săptămîna viitoare cu România. Accidentarea lui Klaas-Jan Huntelaar nu este gravă, dar atacantul este incert pentru partida din această seară, în care sigur nu va fi folosit fundaşul Mario Melchiot.

Echipe probabile:
Olanda: Van der Sar – Ooijer, Boulahrouz, Mathijsen, Van Bronckhorst – Engelaar, De Jong – Van der Vaart, Sneijder, Kuyt – Van Nistelrooy. Antrenor: Marco van Basten

Franţa: Coupet – Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal – Ribery, Makelele, Vieira, Malouda – Benzema, Henry. Antrenor: Raymond Domenech.

Van der Sar: “România e periculoasă”

Deşi echipa sa a depăşit clar Italia în primul meci de la CE, portarul Edwin van der Sar spune că Olanda mai are de luptat pentru calificare. “Încă trebuie să muncim din greu pentru a obţine calificarea, chiar dacă am surclasat campioana mondială. Nu va fi deloc uşor. Franţa este o echipă mare, dar să nu uităm nici de România, care este o echipă periculoasă, dispune de jucători de calitate”, a spus Van der Sar. Şi mijlocaşul Wesley Sneijder avertizează că situaţia în grupa C rămîne foarte complicată. “Dacă pierdem cu Franţa şi România, sîntem eliminaţi şi victoria cu Italia devine un triumf fără valoare. Trebuie să menţinem nivelul ridicat. Ultimele două dăţi cînd am jucat cu România nu am izbutit să învingem, nici măcar să înscriem”, a spus Sneijder. De asemenea, selecţionerul Van Basten se teme de organizarea naţionalei noastre: “România este o echipă defensivă, solidă, avem experienţe recente mai puţin plăcute cu românii. Sîntem avizaţi”.

×
Subiecte în articol: sport romania