x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Pedepse dupa Craiova - Dinamo

Pedepse dupa Craiova - Dinamo

23 Noi 2004   •   00:00
Pedepse dupa Craiova  -  Dinamo

Comisia mixta de Disciplina a FRF si LPF va decide azi ce sanctiuni vor primi "eroii" scandalului de duminica, de la Craiova.

Urmarile incidentului de la Craiova, cand intrarea unui fan pe teren s-a lasat cu cativa pumni impartiti intre jucatori, se vor materializa astazi, cand Comisia de Disciplina a FRF se va intruni pentru a decide sanctiunile necesare. Comisia i-a chemat la Bucuresti pe Adrian Mihalcea, de la Dinamo, pe Cosmin Moti, de la Universitatea, precum si pe Ovidiu Costesin, delegatul echipei oltene.

CATALIN FAINISI, VICENTIU NEAGOE

SANCTIUNI. Atat jucatorii, cat si clubul risca sa primeasca suspendari pentru evenimentul din Banie. Mihalcea va fi acuzat de comportament nesportiv, iar Moti, pentru lovirea atacantului dinamovist. Nici Universitatea nu va scapa, riscand o suspendare a terenului pe o perioada cuprinsa intre doua si sase etape. Surse din cadrul FRF sustin ca disputarea meciurilor "Stiintei" pe teren propriu va fi suspendata doar pentru o etapa, dupa un recurs, iar clubul va fi amendat cu 20 de milioane de lei.

Astfel, urmatoarea partida "acasa" a craiovenilor, impotriva lui FC Arges, in prima etapa a returului, se va disputa, probabil, la Targu Jiu. Suporterul oltean, care s-a folosit de o legitimatie de ziarist a fost amendat cu 15 milioane de lei, in timp ce alti fani care i-au luat apararea au primit, de asemenea, sanctiuni financiare. "Postasul" risca, de altfel, sa nu mai aiba acces pe stadionul "Ion Oblemenco", conform regulamentelor FRF.

REGRET

"Am facut un gest nesportiv cand am sarit la acel suporter, insa nu trebuie sa dramatizam, fiindca mi-am ajutat colegul. Daca voi fi amendat, voi suporta amenda. Sper sa nu fie vorba chiar de o suspendare" - Adrian Mihalcea, atacant Dinamo

SANCTIUNI
Gestul lui Adrian Mihalcea se considera comportament nesportiv, dinamovistul riscand o suspendare foarte grava din partea Comisiei de Disciplina prezidata de Alexandru Boc. Daca membrii comisiei vor considera ca atacantul lui Ioan Andone a lovit, el ar putea primi o suspendare intre 6 si 12 luni. In cazul in care se va considera ca Mihalcea doar l-a bruscat pe suporterul Universitatii, suspendarea ar fi de minimum 4 etape, plus o sanctiune financiara. Totusi, pedeapsa dinamovistului ar putea fi redusa in ambele situatii la jumatate pentru ca Mihalcea nu a avut nici o abatere disciplinara in ultimii doi ani. (Sorin Anghel)

PRECEDENTE
Un caz similar cu cel al lui Adrian Mihalcea s-a petrecut pe 25 ianuarie 1995, cand Eric Cantona, de la Manchester United, l-a lovit pe un fan al lui Crystal Palace, care il injurase. Cu o executie care amintea de filmele cu arte martiale, fotbalistul l-a lovit direct in cap pe Matthew Simmons, federatia engleza dictand o suspendare de opt luni si o amenda de 10.000 de lire sterline. De asemenea, el a fost sanctionat si de club si condamnat de autoritatile britanice la doua saptamani de inchisoare pentru atac. Intrarea pe teren a lui Ovidiu Todoran, zis si "Postasul", la meciul Universitatea - Dinamo, a fost inspirata de gestul similar al lui Jimmy Jump, fanul lui FC Barcelona, care i-a aruncat lui Luis Figo un fular al clubului catalan in fata. Cel mai recent eveniment neplacut pe o arena sportiva s-a petrecut tot la sfarsitul saptamanii trecute, in timpul meciului de baschet din NBA dintre Indiana Pacers si Detroit Pistons. Atunci, trei jucatori ai lui Indiana au intrat in conflict cu fanii echipei din Detroit, unul dintre ei, Ron Artest, lovind cu cruzime cativa fani. Americanul a primit o suspendare record de 73 de etape, in timp ce colegii sai nu mai pot intra pe teren timp de 20, respectiv 30 de etape.
×
Subiecte în articol: sport mihalcea