x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Presa iberica nu-l intelege pe Piturca

Presa iberica nu-l intelege pe Piturca

de Ionut Paduraru    |    15 Noi 2006   •   00:00
Presa iberica nu-l intelege pe Piturca

Secretomania ca imagine. Atitudinea selectionerului Victor Piturca de a inchide complet antrenamentul efectuat luni seara pe stadionul "Sancho Davila" din Puerto Real a starnit reactii contradictorii din partea presei spaniole.

Secretomania ca imagine. Atitudinea selectionerului Victor Piturca de a inchide complet antrenamentul efectuat luni seara pe stadionul "Sancho Davila" din Puerto Real a starnit reactii contradictorii din partea presei spaniole.
Daca in tara secretomania impusa de Piturca a devenit o stare de normalitate, in afara granitelor, obiceiurile selectionerului nu trec deloc neobservate, iar ele dauneaza imaginii echipei nationale.
COMENTARII. Cotidianul AS a notat cu surprindere in editia sa de ieri ca selectionerul Romaniei, Victor Piturca, a inchis total antrenamentul efectuat luni seara. "Desi pare incredibil, dat fiind caracterul amical al intalnirii cu Spania, Piturca a inchis sedinta de pregatire, desi nu avea practic nimic de ascuns. Mergand pe linia secretomaniei excesive (ce s-ar fi intamplat daca era meci oficial?), la antrenamentul de marti al nationalei Romaniei, ca un dar generos, a fost permis accesul timp de 15 minute", a comentat publicatia madrilena.
"Din lotul romanilor nu fac parte vedeta Mutu si nici Nicolita, celebru in Spania dupa autogolul comic din meciul cu Real Madrid. In aceste conditii, Chivu este atractia. Ne amintim de Piturca de cand era jucator, el facand viata grea nationalei Spaniei intr-un meci disputat la 29 aprilie 1987, cand Romania a castigat cu 3-1, iar el a inscris un gol", noteaza AS.
AMINTIRI. Intrebat daca isi mai aminteste de meciul disputat in urma cu 19 ani, Victor Piturca a raspuns: "Normal ca imi amintesc. A fost o victorie importanta pentru Romania. Imi aduc aminte ca am jucat atunci impotriva lui Camacho sau Butragueno si a altor jucatori foarte valorosi". Palmaresul direct in partidele amicale este favorabil echipei nationale a Romaniei, care este neinvinsa in confruntarile cu spaniolii. Primul joc a fost castigat de tricolori, cu 2-0, la 17 aprilie 1991, la Caceres, iar ultimul meci a avut loc la 19 noiembrie 1997, la Palma de Mallorca, incheindu-se la egalitate, 1-1.
REACTII. Selectionerul Victor Piturca a apreciat ieri, intr-o conferinta de presa desfasurata dupa antrenamentul de la Cadiz, ca amicalul cu Spania este cel mai important meci inaintea confruntarii cu Olanda din preliminariile CE 2008. "Meciul cu Spania este foarte important, pentru ca este ultima partida mai serioasa dinaintea partidei cu Olanda. Cand joci contra Spaniei te multumesti si cu un rezultat de egalitate."
Referitor la adversari, Piturca a spus: "Nu ma tem de un jucator anume pentru ca fiecare fotbalist spaniol are valoare. Sunt fotbalisti foarte periculosi, precum David Villa, Morientes, Silva, Fabregas si Angulo". Piturca a considerat normala decizia selectionerului spaniol, Luis Aragones, de a apela la multi fotbalisti tineri pentru acest amical, spunand: "E normal sa incerce noi jucatori in meciul contra noastra. Spania dispune de foarte multi jucatori valorosi, iar Aragones are de unde alege".

Zi de pregatire
In afara de amicalul "tricolorilor" de la Cadiz, mai multe adversare ale Romaniei din grupa G a preliminariilor Euro 2008 sustin astazi partide de pregatire. Cel mai tare meci se va disputa la Amsterdam, unde Olanda intalneste Anglia. Van Basten a renuntat la Sneijder, accidentat, si l-a convocat, dupa doi ani, pe Seedorf. De la "portocale" va lipsi si Van Persie, caruia urmeaza sa-i nasca sotia. De partea cealalta, Steve McClaren a ramas fara opt dintre jucatorii convocati initial, cei mai multi acuzand probleme de sanatate. O alta adversara a tricolorilor, Bulgaria, joaca in deplasare in Slovacia, in timp ce Belarus intalneste Estonia, iar Luxemburg isi masoara fortele cu Togo. Pe lista amicalelor se mai se regasesc, printre altele, si Cehia - Danemarca, Serbia - Norvegia, Elvetia - Brazilia, Italia - Turcia sau Franta - Grecia. In ceea ce priveste partidele oficiale, acestea sunt: Finlanda - Armenia, Belgia - Polonia, Portugalia - Kazahstan (grupa A); Cipru - Germania, Irlanda - San Marino (grupa D); Macedonia - Rusia, Israel - Croatia (grupa E).
SATISFACTIE

"Nu ma asteptam sa fiu convocat asa de repede, dar am revenit si asta e cel mai important. Sper ca miercuri, daca voi evolua, sa demonstrez selectionerului ca a facut o alegere buna si se poate baza pe mine. Nu m-as supara daca nu voi fi folosit, pentru ca suntem multi jucatori si unii vom ramane, probabil, in tribune. Eu sunt multumit ca am fost convocat. Putem spune ca e vorba si de o revansa fata de infrangerea Stelei"
Marius Maldarasanu, jucator Romania

"Tineretul" joaca azi cu Grecia

Astazi, la Mogosoaia, de la ora 17:00, reprezentativa de tineret a Romaniei va sustine un meci amical impotriva echipei similare a Greciei. Antrenorul Emil Sandoi a convocat o serie de jucatori noi, pe care ii va testa cu acest prilej. ."Vreau sa urmaresc cat mai multi fotbalisti, pe care ii am de ceva vreme in vizor. Rezultatul conteaza mai putin, insa sper ca baietii sa faca un meci bun", a declarat tehnicianul "tricolorilor" mici.
Ultima disputa dintre cele doua echipe a avut loc in primavara acestui an, la Atena, cand Romania s-a impus cu scorul de 2-0.

MOTIVATIE

"Vom trata cu seriozitate meciul amical cu Romania. Jucatorii convocati la echipa nationala trebuie sa joace la maximum. Sa joci un amical implica multe lucruri,trebuie sa dai totul pe teren, pentru ca se pot trage multe concluzii in vedereapartidelor care urmeaza"
Javi Navarro, jucator Spania

IMPRESIE

"Este unul dintre cele mai tari meciuri de verificare pe care le-am disputat si vom da totul pentru o prestatie si un rezultat bun contra Spaniei. Suntem constienti ca o impresie buna intr-o asemenea confruntarea conteaza foarte mult, asa ca vom evolua in consecinta"
Cristian Chivu, capitan Romania

Din nou multi romani

Biletele de intrare la meci s-au pus ieri in vanzare. La Cadiz, partida este asteptata cu interes de localnici. La cele doua case de bilete ale Stadionului Ramon de Carranza nu era deloc imbulzeala, insa arena de 20.000 de locuri va fi plina la partida cu Spania. Daca localnicii asteapta nerabdatori meciul, romanii intarzie la intalnirea cu nationala.
La 30 de kilometri de Cadiz se afla o solida comunitate de romani. "Vor veni multi romani la Cadiz. In Spania, acest meci se anunta la televizor de doua saptamani. Vor fi cateva mii de romani in tribune", se confesa un suporter din Cadiz.

×
Subiecte în articol: sport meci Spania piţurcă