x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Racheta lui Djokovic din finala Roland Garros 2016, scoasă la licitație

Racheta lui Djokovic din finala Roland Garros 2016, scoasă la licitație

de Redacția Jurnalul    |    29 Noi 2023   •   21:00
Racheta lui Djokovic din finala Roland Garros 2016, scoasă la licitație
Sursa foto: Hepta

Racheta cu care Novak Djokovic a câștigat meciul din finala Roland Garros 2016 a fost scoasă la licitație pe un site de specialitate, iar specialiștii estimează că ar putea ajunge să fie vândută la peste 100.000 de dolari.

Djokovic l-a învins pe Andy Murray pentru a-și îndeplini unul dintre obiectivele sale, acela de a finaliza Grand Slam-ul carierei. Openul Franței a fost singurul titlu care i-a scăpat în anii precedenți, pierzând trei finale între 2012 și 2015.

Rafael Nadal, care îl împiedicase să ia trofeul, a fost eliminat din turneul din 2016 din cauza unei accidentări, astfel că avea calea liberă. De asemenea, el a evitat o confruntare revanșă împotriva lui Stan Wawrinka, care îi luase trofeul cu un mai devreme, datorită lui Andy Murray, care l-a eliminat pe elvețian în semifinale.

Djokovic era marele favorit să câștige primul său Open al Franței, după ce a trecut de un mare obstacol în optimi, unde l-a învins pe Dominic Thiem în două seturi. În finală, el a obținut o victorie în patru seturi în fața lui Murray și a ridicat, în sfârșit, Coupe des Mousquetaires.

La scurt timp după victoria în fața britanicului, Djokovic a imitat celebrarea istorică a lui Gustavo "Guga" Kuerten la același turneu, desenând o inimă mare pe teren cu cadrul rachetei Head Speed, înainte de a o arunca în mulțime.

Racheta a fost prinsă atunci de Abby Doherty, care a decis să o scoată la licitație pe site-ul SCP Auctions din California, după șapte ani. Licitația maximă, la data de 28 noiembrie 2023, era de 19.489 de dolari. Experții site-ului consideră însă că ar putea ajunge la cel puțin 100.000 de dolari.

Doherty, care s-a pozat cu racheta pe stadion, era studentă la acea vreme și a spus că a fost o „decizie dificilă" să o scoată la vânzare. Racheta a fost comparată cu fotografiile de la acel moment pentru a se asigura autenticitatea sa.

„A fost o decizie foarte grea. Să ai această piesă foarte mișto de memorialistică sportivă, e deosebit, dar a stat în dulapul meu timp de șase ani.” a spus fanul norocos care a prins racheta lui Djokovic din finala Roland Garros 2016.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: novak djokovic roland garros