x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rafael Nadal, învins în finala turneului de la Bastad

Rafael Nadal, învins în finala turneului de la Bastad

de Redacția Jurnalul    |    21 Iul 2024   •   23:40
Rafael Nadal, învins în finala turneului de la Bastad
Sursa foto: Hepta

Spaniolul Rafael Nadal, fost număr unu mondial al tenisului masculin, a fost învins duminică de portughezul Nuno Borges, cu 6-3, 6-2, în finala turneului ATP 250 pe zgură din oraşul suedez Bastad.

Rafael Nadal, acum doar locul 261 ATP, a cedat după mai puţin de o oră şi jumătate de joc duelul cu Nuno Borges, locul 51 ATP şi cap de serie numărul 7.

AFP scrie că pentru Nadal este îngrijorătoare înfrângerea suferită în faţa unui adversar modest, care disputa la 27 de ani prima sa finală în circuit, cu o săptămână înainte de startul turneului de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice, la Roland Garros, unde spaniolul a scris istorie pe suprafaţa sa preferată.

Nadal a jucat la Bastad prima sa finală după Roland Garros 2022. Spaniolul în vârstă de 38 de ani a disputat a 131-a finală din cariera sa, în care a câştigat 22 de titluri de Mare Şlem.

După victoria de sâmbătă, în semifinale, împotriva croatului Duje Ajdukovic, el a declarat: "Am câştigat patru meciuri la rând, lucru de care am fost incapabil în ultimii doi ani".

Nadal a beneficiat de un wild card în Suedia pentru a pregăti turneul din cadrul Jocurilor Olimpice, de la Roland Garros, unde va participa atât la simplu, cât şi la dublu (27 iulie-4 august).


AGERPRES

×