x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rafael Nadal, pus pe distracție

Rafael Nadal, pus pe distracție

23 Sep 2022   •   10:00
Rafael Nadal, pus pe distracție
Sursa foto: Hepta

În mijlocul unui sezon remarcabil, spre finalul unei cariere legendare, Rafael Nadal spune că cheia succesului său nu este un secret: munca grea dă roade. „Fără dedicare, nimic nu este posibil, mai ales în acest moment al carierei mele", spune Nadal, într-un material publicat de site-ul Laver Cup.

Nadal, care și-a extins palmaresul de titluri majore la începutul acestui an cu victorii la Australian Open și la Roland Garros, totalizând un record de 22 de Grand Slamuri, a vorbit în cadrul unei acțiuni media puse la cale de organizatorii Laver Cup.

„Este vorba despre disciplina care intră în fiecare zi pe terenul de antrenament - și în sala de antrenament - și cred că am reușit destul de bine să fiu în continuare dedicat și profesionist și să fac lucrurile în mod profesionist", spune spaniolul.

„De fiecare dată provocarea este mai mare și sper că voi fi pregătit pentru ea".

Nadal se pregătește din nou să se echipeze pentru Europa, dar de data aceasta ca parte a unei formații inedite, alături de rivalii deveniți colegi de echipă Roger Federer, Novak Djokovic și Andy Murray.

Cei patru au cucerit împreună 66 de titluri majore, o dinastie care a rezistat de la debutul lui Federer, care a câștigat un titlu de Grand Slam major la simplu la Wimbledon în 2003, la vârsta de 21 de ani.

Nadal, care nu se laudă niciodată, explică faptul că, în timp ce istoria poate fi de partea echipei Europei, provocarea de dincolo de fileu va fi ferventă din partea echipei mondiale mai tinere.

„Am făcut parte din istoria sportului nostru în ultimii 20 de ani, fără îndoială", spune Nadal despre el însuși, Roger Federer, Novak Djokovic și Andy Murray.

„Este adevărat că și noi suntem mai în vârstă. Cifrele pe care le are echipa Europei sunt uimitoare, dar trebuie să continuăm să concurăm și să jucăm. De partea cealaltă a fileului sunt jucători extraordinari care încearcă să câștige prima lor Laver Cup".

Locul de desfășurare este familiar pentru echipa Europei, finala ATP fiind organizată în ultimul deceniu în O2 Arena din Londra. Nadal este de două ori finalist la acest eveniment; Federer, Djokovic și Murray au cucerit cu toții trofeul.

„O2 a văzut mult tenis în ultimii 10 ani. Este un loc incredibil", spune Nadal.

„Cred că atmosfera va fi extraordinară. Ne așteptăm la o atmosferă uriașă și să ne distrăm".

„Întotdeauna îmi place să joc în competiții de echipă, fără îndoială", reflectă el.

„Nu am reușit să joc într-o echipă atât de mult pe cât mi-aș fi dorit. Este atât de special. Atunci când împarți o victorie, o înfrângere, momente fericite, momente triste - lucrurile sunt mai bune. Mai bine decât atunci când ești singur".

El a mai spus despre echipa sa: „Suntem încântați să jucăm împreună. Suntem nerăbdători să petrecem o săptămână împreună într-un spirit de echipă pozitiv".

Întrebat de ce a avut echipa Europei un asemenea succes și ce face ca formatul Laver Cup să fie atât de diferit de alte evenimente din acest sport, Nadal a spus:

„Secretul este că am jucat mai bine. Deși, câțiva ani meciurile au fost foarte, foarte strânse. Modul în care Laver Cup este punctat este foarte periculos. Chiar dacă începi bine și crezi că ești în control, în ultima zi se poate întâmpla orice.

Atunci când nu începi bine și ți se pare că ești într-o poziție dificilă, în ultima zi, dacă poți câștiga acele meciuri, încă mai poți să obții Cupa.

Asta face ca această competiție să fie foarte specială, foarte emoționantă. Chiar dacă ești în avantaj, știi că fiecare meci va fi o bătălie și că se poate întâmpla orice."

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rafael nadal