x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rafael Nadal trece la pas în turul secund la Roland Garros, cu cea de a 299 victorie la un Grand Slam

Rafael Nadal trece la pas în turul secund la Roland Garros, cu cea de a 299 victorie la un Grand Slam

23 Mai 2022   •   23:35
Rafael Nadal trece la pas în turul secund la Roland Garros, cu cea de a 299 victorie la un Grand Slam
Sursa foto: Hepta

Deținătorul recordului de trofee câștigate la Grand Sam-ul de la Roland Garros, cu 13 reușite, Rafael Nadal s-a calificat luni în turul secund al ediției 2022 a turneului parizian, după ce l-a învins categoric, în 3 seturi pe australianul Jordan Thompson (82 WTA).

Incomplet refăcut, cu probleme de sănătate, Nadal a venit la Paris însoțit de un medic. Cu toate acestea, a avut nevoie de doar 2 ore și 4 minute pentru a se impune cu un triplu 6-2, 6-2, 6-2.

Nadal a marcat astfel a 299-a victorie în turnee de Grand Slam și va încerca acum să se alăture lui Roger Federer și Novak Djokovic în clubul celor cu peste 300 de victorii, într-o întâlnire în turul al doilea cu francezul Corentin Moutet, posesorul unui wild card.

Nadal a vorbit despre o accidentare cronică la picior care i-a îngreunat mișcarea în înfrângerea din turul al treilea în fața lui Denis Shapovalov, la Roma, în urmă cu doar 10 zile, dar mișcarea și jocul general al spaniolului au dat senzația că nu mai are probleme, în cele 3 seturi jucate luni pe Court Philippe Chatrier.

Thompson a ajuns în turul al treilea la Roland Garros în 2019, dar nu a reușit să contracareze loviturile brutale ale lui Nadal, în cea de-a doua întâlnire a celor doi în circuit. Deși a luptat bine, australianul nu a reușit să întrerupă ritmul spaniolului în schimburile de pe linia de fund.

În ciuda scorului, nu a fost o prestație fără cusur din partea spaniolului, al cărui nivel a scăzut în setul al doilea, când Thompson a reușit singurul său break al meciului pentru 2-4.

Nadal duce la 2-0 scorul întâlnirilor directe și continuă cursa pentru câștigarea celui de al doilea Grand Slam al sezonului și cel de al 22-lea din carieră.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rafael nadal