x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rapid - Miza pe atacanti

Rapid - Miza pe atacanti

de Ionut Paduraru    |    21 Iul 2006   •   00:00
Rapid - Miza pe atacanti

Dupa ce echipa nu a marcat in turneul din Franta, antrenorul Razvan Lucescu este convins ca aducerea lui Ianis Zicu va insemna un plus pentru ofensiva. De asemenea, tehnicianul mai spera ca atacantul Viorel Moldovan va juca inca un sezon in Giulesti.

La sosirea din stagiul francez, Lucescu junior a declarat ca Zicu este genul de jucator care poate decide de unul singur soarta unui meci. "L-am dorit de mult si am insistat pentru el. Nu este adevarat ca s-a ratat la Dinamo. Este un jucator talentat, care oricand poate avea o executie prin care sa ajute echipa. Este un baiat entuziast, care se potriveste perfect Rapidului", a spus tehnicianul, increzator ca suporterii giulesteni nu ii vor reprosa lui Zicu trecutul sau dinamovist: "Rapidistii il vor primi cu inima deschisa. Eu nu stiu ca un fotbalist de la Steaua sau Dinamo sa fi fost primit altfel in Giulesti. Noi suntem altfel. Nu stiu ce suporter ar fi nemultumit cand vine un jucator de valoarea lui Zicu".

OFENSIVA. De asemenea, Razvan Lucescu a recunoscut ca a incercat sa-l convinga pe Viorel Moldovan sa mai joace inca un sezon la Rapid. "Am vorbit cu el. A luat decizia sa se retraga si acum ii vine greu sa revina asupra ei, dar sperante sunt in continuare", a spus Lucescu. Tehnicianul isi mai doreste inca un atacant in lot, vizati fiind gruzinul Vasil Gigiadze si senegalezul lui Poli Timisoara, Mansour.

COLEGI. Si fotbalistii giulesteni privesc cu optimism aducerea lui Zicu la echipa. "Este un fotbalist valoros care se va integra bine la Rapid. Sunt sigur ca Zicu va juca mult mai bine decat a facut-o la Dinamo", a spus portarul Daniel Coman. "Sper sa joace mai bine la noi decat la Dinamo si sa castigam impreuna cupa si campionatul", a spus si fundasul Cristian Sapunaru.

PROPUS LUI SAHTIOR
Mircea Lucescu, antrenorul lui Sahtior Donetk, a declarat ca nu a intervenit pe langa patronul lui Inter pentru ca Zicu sa fie imprumutat la echipa fiului sau. "Massimo Moratti m-a sunat si mi l-a propus pe Zicu pentru un imprumut la Sahtior, dar am refuzat, deoarece am prea multi straini in lot. Nu a mai fost trimis la Dinamo pentru ca Inter nu imprumuta niciodata un jucator de doua ori la rand la aceeasi echipa. I-am mai pus lui Moratti ca, daca joaca bine, poate la anul il transfer definitiv pe Zicu la Sahtior", a explicat Mircea Lucescu. Inter plateste 500.000 de euro din salariul jucatorului, restul de 100.000 venind de la clubul giulestean.

ZICU, PREZENTAT ASTAZI
Zicu va fi prezentat oficial astazi, in cadrul unei conferinte de presa, alaturi de Sapunaru si australianul Griffiths, celelalte achizitii ale clubului giulestean din pauza competitionala. Fostul dinamovist va purta la Rapid tricoul cu numarul 21. Desi noii sai colegi sperau ca el sa debuteze cu gol impotriva Stelei, atacantul nu va fi folosit sambata, in Supercupa Romaniei, deoarece este in urma cu pregatirea fizica si nu a efectuat nici un antrenament sub conducerea lui Razvan Lucescu. Altfel, clubul giulestean are de ieri in staful tehnic inca un preparator fizic italian, Paolo Lotocnik, care va lucra alaturi de conationalul sau Diego Longo.
×
Subiecte în articol: sport lucescu zicu