x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Relaxare inaintea ultimei reprezentatii a anului - Masa rotunda la Cadiz

Relaxare inaintea ultimei reprezentatii a anului - Masa rotunda la Cadiz

de Ionut Paduraru    |    16 Noi 2006   •   00:00
Relaxare inaintea ultimei reprezentatii a anului - Masa rotunda la Cadiz

Daca in primele doua zile de sedere in Cadiz "tricolorii" au fost rareori contactati de compatriotii stabiliti in zona, situatia s-a ameliorat putin ieri. Totusi, spre deosebire de alte vizite in Spania, romanii nu au mai venit atat de numerosi la intalnirea cu echipa nationala.

Corespondenta din Cadiz

Daca in primele doua zile de sedere in Cadiz "tricolorii" au fost rareori contactati de compatriotii stabiliti in zona, situatia s-a ameliorat putin ieri. Totusi, spre deosebire de alte vizite in Spania, romanii nu au mai venit atat de numerosi la intalnirea cu echipa nationala.
Inca de la primele ore ale diminetii, aproximativ 20 de fani romani, dar si amatori spanioli de autografe s-au cantonat in fata Hotelului Tryp la Caleta cu speranta ca vor putea sa faca o poza cu jucatorii favoriti. Dorinta amatorilor de autografe a fost indeplinita cu ocazia plimbarii facute ieri-dimineata de jucatorii nationalei. Cel mai solicitat a fost capitanul Cristi Chivu, in timp ce spaniolii l-au preferat mai ales pe Gica Craioveanu, aflat in zona. Dupa ce au incheiat sesiunea de autografe, "tricolorii" s-au imbarcat in autocar, care i-a dus intr-unul din parcurile din Cadiz. Majoritatea elevilor lui Victor Piturca au preferat sa se plimbe, admirand vegetatia exotica din acel loc, dar au fost destui care au ramas pe o terasa din apropiere, la o cafea sau un suc. La plimbare nu au venit si conducatorii federatiei, care au preferat sa ramana in barul hotelului, acelasi lucru facandu-l si accidentatul Florentin Petre.
LOCURI DE MUNCA. Unul dintre putinii romani stabiliti in Cadiz ne-a explicat de ce la acest meci amical nu s-a putut repeta "invazia" de acum cateva saptamani, la descinderea Stelei pe "Santiago Bernabeu". "Aici este zona turistica, nu una puternic industrializata, in care stau de obicei romanii. In Cadiz nu sunt multi romani. Mai sunt femei, marea majoritate animatoare in cluburi. Daca meciul se disputa mai in nord, era cu totul alta situatie. Asa, romanilor le-ar fi luat foarte mult timp sa vina cu autocarul, deoarece pana la Madrid, de exemplu, sunt 800 de kilometri. Iar dintr-un salariu nu foarte mare nu-si permit multi sa vina cu avionul", a spus suporterul originar din Ramnicu-Sarat.
.LOGAN. Daca romanii sunt destul de putini in Cadiz, care este o statiune turistica, la loc de cinste in Andaluzia se gaseste in schimb masina noastra nationala, Dacia. Modelul Logan este destul de apreciat in aceasta zona atat de particulari, cat mai ales de companiile de taxi, care au optat pentru motorizarea diesel de 1,5 litri.
VIP-uri
Marti seara, s-au cazat la hotelul "tricolorilor" impresarul Victor Becali si fostul actionar al lui Dinamo, Gigi Netoiu. Cei doi au venit impreuna in Spania, petrecandu-si ieri aproape tot timpul in compania presedintelui FRF, Mircea Sandu, si a liderului LPF, Dumitru Dragomir. La meciul de la Cadiz au asistat, insa, mult mai multe personalitati ale fotbalului romanesc, sosite in cursul diminetii de ieri in Spania.
Probleme fiscale

Biroul National de Audit a efectuat un control financiar la Federatia Spaniola de Fotbal, in urma caruia nu se poate demonstra modul in care au fost cheltuite 23 de milioane de euro primite din subventii, pana in 2003, informeaza cotidianul ABC. Comisia de ancheta reclama lipsa unor informatii justificatoare cu privire la modul in care a fost cheltuita suma de bani, acuzand federatia ca a apelat la "artificii financiare" si ca nu au existat controale referitoare la banii primiti de forul spaniol.
Principalul mod in care erau cheltuiti banii era reprezentat de plata jucatorilor care evoluau pentru echipa nationala. De asemenea, nu se justifica nici suma de 1,7 milioane de euro primiti din banii publici, care trebuia sa compenseze cesiunea drepturilor de imagine si un contract de sponsorizare cu federatia.

Colegi de hotel cu Craioveanu

Fostul international Gica Craioveanu (foto) s-a cazat la acelasi hotel unde stau si tricolorii, Tryp la Caleta. Fost jucator la Real Sociedad, Villareal si Getafe a comentat afluenta mare de spectatori la antrenamentul oficial al echipei gazda.
"E normal sa vina 7.000-8.000 de spectatori la un simplu antrenament. Asa sunt spaniolii, plus ca nationala lor nu a mai fost de foarte mult timp la Cadiz", a spus Craioveanu, care i-a luat partea lui Piturca, dupa ce selectionerul a fost criticat ca face numai antrenamente inchise.

×
Subiecte în articol: sport cadiz