x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Romania - Armenia / Prima verificare

Romania - Armenia / Prima verificare

de Dragos Stoica    |    28 Feb 2006   •   00:00
Romania  -  Armenia / Prima verificare
Corespondenta din Limassol
Elevii lui Victor Piturca vor intalni azi, la Nicosia, formatia care in ultimele preliminarii ne-a blocat accesul catre barajul CM din Germania. Meciul va incepe la ora 17:00, fiind transmis in direct de TVR 1. Pe 1 martie este urmatorul meci.

Tricolorii au azi ocazia sa-si ia o revansa partiala contra Armeniei, dupa ce egalul inregistrat la Erevan in toamna lui 2004 avea sa cantareasca decisiv in ecuatia calificarii la barajul pentru CM din Germania.

PRECAUTIE. Meciul cu Armenia este primul din cele doua pe care echipa nationala le disputa in Cipru, dar numai cel de-al doilea joc, din 1 martie, in care vom intalni reprezentativa Sloveniei sau Ciprului, e inclus in calendarul oficial al UEFA. "Din tara, doar jucatorii de la Steaua si de la Rapid au disputat meciuri oficiale in acest an, in timp ce ceilalti au evoluat numai in partide de pregatire. Despre armeni stim cam tot ce puteam sa aflam. Ma intereseaza atat modul cum se prezinta jucatorii mei, cat si rezultatul", a spus ieri Piturca.

ANTRENAMENT. Anuntat initial pe stadionul Aris din Limassol, antrenamentul de ieri-dimineata al tricolorilor a fost mutat de organizatori, fara nici o explicatie, pe un teren de Divizia C, unde lipseau cu desavarsire conditii de genul vestiare si dusuri. Ajunsi la locul de antrenament, jucatorii s-au echipat direct pe gazon, care la randul sau lasa mult de dorit. Piturca si-a impartit elevii in trei grupe de lucru, pentru "traditionalul" 5 contra 2. Partea serioasa a sedintei de pregatire s-a consumat cand selectionerul a alcatuit doua echipe. Din cauza lipsei de oameni, el a fost nevoit sa recurga la serviciile capitanului Stelei de la Sevilla, Stefan Iovan, precum si la Ionut Lupescu si la Daniel Prodan. Dispusi in formula Lobont - Iovan, Tamas, Prodan, Rat - Fl. Petre, Ov. Petre, Lupescu D. Munteanu - Cocis, Mazilu, acestia s-au impus fara probleme, scor 2-0, contra echipei: D. Coman - Badoi, Iencsi, Maftei, Nesu - Oprita, M. Radoi, Patrascu, T. Balan - Zicu, D. Niculae. Cel mai in forma jucator a fost atacantul Sportului, Ionut Mazilu, care, in afara unui gol, a mai avut cateva executii aplaudate.

OBIECTIVE
"Orice inceput este greu. Armenii au aproape acelasi lot cu cel din urma cu un an si jumatate, cand am facut egal la Erevan. Ma intereseaza atat modul cum se prezinta jucatorii mei, cat si rezultatul final" - Victor Piturca, selectioner

Dorinel Munteanu: "Nu renunt la fotbal"

VETERAN. Dorinel este recordmanul absolut al selectiilor
Jurnalul National: Ce parere ai despre faptul ca Piturca a declarat ca vrea sa vada daca Patrascu te-ar putea inlocui?
Dorinel Munteanu: Mi se pare absolut firesc. Trebuie sa se gandeasca tot mai mult la cineva care sa vina si sa acopere postul meu atunci cand eu nu voi mai putea evolua la echipa nationala.

Patrascu a spus ca spera ca tu sa mai joci cinci-sase ani.
Probabil s-a referit la Divizia A. Sunt constient ca nu mai pot sta la echipa nationala prea mult timp. Cata vreme ma simt in stare sa dau randament si voi fi convocat, voi veni. Daca voi simti ca nu mai merge ceva, eu voi fi primul care ma voi da la o parte. In Divizia A oricum simt ca mai pot continua, asa ca inca nu renunt la activitatea de jucator. Sper sa mai joc ceva timp.

V-ati intalnit cu slovenii? Stati in acelasi hotel!
Ne-am intersectat de cateva ori, dar n-am discutat despre faptul ca vom fi adversari in preliminarii. N-am avut nici un fel de dispute pe tema asta.

PATRASCU
Aflat in premiera la lotul echipei nationale, mijlocasul lui Piacenza, Bogdan Patrascu, a parut destul de marcat. "Asteptam de foarte mult timp o convocare, asa ca vreau sa fac tot ce e posibil sa mai apara si altele. La Piacenza, toti colegii m-au felicitat cand au aflat ca voi fi testat la nationala Romaniei. Ma simt onorat de faptul ca ar trebui sa inlocuiesc un jucator atat de mare cum e Dorinel", a spus Patrascu. Piturca a precizat: "Patrascu mi s-a parut un baiat receptiv. Ramane de vazut cum se va integra in jocul echipei".

SALOMIR
Jocul-scoala disputat ieri la antrenament a fost arbitrat de Marian Salomir, care sta alaturi de delegatia Romaniei in Cipru. Acesta va arbitra in aceasta seara partida dintre reprezentativele Belarus si Greciei. Salomir a efectuat mai multe ture de alergare, plus exercitii de mobilitate pe marginea terenului unde se pregatea echipa nationala. La un moment dat, catre finalul antrenamenului, Salomir, care a fost portar, a intrat intre buturile uneia dintre porti, unde a incercat sa pareze suturile lui Danut Coman si Bogdan Lobont.

FARA MUTU
La finalul antrenamentului de ieri, Victor Piturca a afirmat ca Adrian Mutu nu va mai putea lua parte la actiunea echipei nationale din Cipru. "Din pacate, am aflat ca el a suferit o recidiva la o accidentare mai veche, asa ca nu se mai pune problema sa ni se alature de-a lungul acestor zile. Imi pare foarte rau, pentru ca era foarte importanta prezenta lui in sanul lotului. Asta demonstreaza ca trebuie mereu sa cautam jucatori care sa-i poata inlocui pe cei absenti", a declarat tehnicianul. In urma cu aproape zece zile, Mutu a suferit o entorsa de glezna inaintea partidei sustinute de Juventus Torino la Werder Bremen, ceea ce l-a facut pe Fabio Capello sa nu-l introduca nici macar in lotul pentru acest meci. La sfarsitul saptamanii, Mutu a incercat sa revina progresiv, a jucat sambata cu Lecce, dar glezna i s-a umflat iar, fiind inlocuit in minutul 86. In aceste conditii, in cursul dupa-amiezii de ieri au mai ajuns doar Cristi Chivu si Cosmin Contra.

ECHIPE
ROMANIA Lobont - Contra, Tamas, Chivu, Rat - Fl. Petre, M. Radoi, Ov. Petre, D. Munteanu - Cocis, Mazilu.
Antrenor: Victor Piturca

ARMENIA Berezovsky - Melikyan, Tadevosyan, Dokhoyan, Aleksanyan - Voskanyan, Khachatryan, Hakobyan, Art. Karamyan - Petrosyan, Manucharyan.
Antrenor: Henk Wisman

  • Stadion GSP - Nicosia, Cipru
  • ora 17:00 - TVR 1
  • ×
    Subiecte în articol: sport piţurcă patrascu