x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport România – Croaţia / Serbia ne dă fiori

România – Croaţia / Serbia ne dă fiori

de Mihai Igirosanu    |    12 Feb 2009   •   00:00
România – Croaţia / Serbia ne dă fiori

În frunte cu selecţionerul Victor Piţurcă, tricolorii au urmărit marţi seară meciul amical câştigat cu 2-0 în Cipru de viitoarea adversară din preliminariile CM 2010, Serbia. Echipa lui Radomir Antici a confirmat că este un adversar redutabil.



Cu o zi înaintea amicalului de aseară, contra Croaţiei, tricolorii au luat pulsul Serbiei, cu care se vor confrunta la data de 28 martie, la Constanţa. În primul din cele două meciuri susţinute în cadrul turneului internaţional din Cipru, sârbii au trecut la pas de reprezentativa ţării gazdă, 2-0 (2-0), prin golurile marcate de Milan Jovanovici (’25) şi Danko Lazovici (’41). Selecţionerul Radomir Antici a utilizat următoarea formulă: Stojkovici – Ivanovici, Vidici, Dragutinovici (’68 Kolarov), Obradovici – D. Stankovici (’46 Kuzmanovici), Milijas, Jankovici, Jovanovici (’46 Krasici) – Lazovici (’83 Durici), Sulejmani (’46 Tosici). Marile vedete ale Serbiei, stoperul lui Manchester United, Nemanja Vidici, mijlocaşii Dejan Stankovici şi Milan Jovanovici, dar şi golgeterul lui Ajax, Sulejmani, au făcut o primă repriză entuziasmantă. După pauză, la adăpostul avantajului liniştitor al celor două goluri, Antici a început să-şi scoată din titulari, iar jocul s-a mai echilibrat. Totuşi, defensiva sârbilor nu a avut mari emoţii, iar impresia lăsată a fost aceea de soliditate. "Dan Apolzan mi-a zis că Serbia e cea mai bună echipă din grupa noastră, dar eu nu cred. Oricum, lupta pentru calificare se dă între Franţa, Serbia şi România, fără Lituania", spunea la finele anului trecut selecţionerul Victor Piţurcă, după ce primise o documentare din partea metodistului Dan Apolzan. Aseară, după închiderea ediţiei, Serbia a întâlnit Ucraina, în finala turneului din Cipru.  

Croaţii, la plimbare

Înaintea meciului de aseară, croaţii au făcut o lungă plimbare pe străzile din Bucureşti. Pe toată durata promenadei, croaţii au fost foarte bine dispuşi şi nu au ezitat să viziteze magazinele din zona centrală. Cel mai glumeţ jucător al adversarilor tricolorilor a fost elevul lui Mircea Lucescu, la Şahtior Doneţk, Dario Srna. Selecţionerul Slaven Bilici a preferat să nu-şi însoţească elevii, petrecându-şi majoritatea timpului alături de secundul, fostul coechipier din echipa naţională şi bunul său prieten, Robert Prosinecki. De altfel, cei doi au părut nedespărţiţi, la fel ca şi pe durata Euro 2008, când croaţii au jucat în sferturile de finală.

România, pe locul 17
Echipa naţională a României a urcat patru locuri şi se află pe poziţia a 17-a, cu 880 de puncte, în clasamentul FIFA Coca-Cola pe luna ianuarie, dat publicităţii ieri pe site-ul oficial al forului fotbalistic mondial. Adversarele României în preliminariile Cupei Mondiale din 2010 se află pe următoarele locuri: Franţa – locul 11 (1.026 puncte), Serbia – 33 (737), Lituania – 48 (595), Austria – 83 (416) şi Insulele Feroe – 185 (42). Lider în această ierarhie se menţine Spania, urmată de selecţionatele Germaniei şi Olandei. Primele 3 locuri în acest clasament sunt ocupate de următoarele formaţii: 1. Spania 1.693 p, 2. Germania 1.403, 3. Olanda 1.357.

"Am mai spus-o, Serbia este o echipă puternică, dar nu de speriat. I-am văzut pe viu la Viena, cu Austria, dar nu a fost întru totul relevant"
Victor Piţurcă / selecţioner România

×
Subiecte în articol: sport serbia