x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sanctiuni - Dinamo decapiteaza arbitri

Sanctiuni - Dinamo decapiteaza arbitri

14 Apr 2005   •   00:00

Dupa prestatia de la semifinala Cupei Romaniei, Dinamo - FC National, 4-0, Comisia Centrala a Arbitrilor a hotarat sa-i excluda de pe lista FIFA pe Ionica Serea si pe Ispas Cojocaru si sa-i delege pe termen nelimitat doar la Divizia C.

  • de SORIN ANGHEL, DANIEL STAN
  • SPORT
  • REACTIE. Dupa sanctiunea dictata lui Ionica Serea (foto), Cristi Borcea, director executiv la FC Dinamo a spus: "Este o decizie exagerata. Nu vad ce greseli i se pot imputa. A fost un arbitraj corect!"
    Desi Dinamo a obtinut o victorie la scor in fata lui FC National in returul semifinalei Cupei Romaniei, eroul meciului nu a fost nici unul dintre jucatori.

    VINOVATI. Cel care si-a pus cel mai mult amprenta asupra jocului a fost "centralul" Ionica Serea, ajutat de undeva de pe tusa de catre asistentul Ispas Cojocaru. Eliminarea gratuita a lui McKain si primul penalty oferit "cainilor" au fost cele mai flagrante greseli comise. "Speram sa jucam 11 la 11 si nu 12 la 11 si imi asum toata responsabilitatea pentru aceste declaratii", a spus la finalul jocului Roberto Landi, tehnicianul lui FC National

    DECIZIE. Presedintele CCA, Ion Craciunescu, s-a sesizat imediat si a decis excluderea lui Ionica Serea de pe lista FIFA incepand cu luna septembrie si retrogradarea lui la Divizia C, pe termen nelimitat. Asistentul Ispas Cojocaru, cel care l-a influentat pe "central" la primele doua faze, va fi retinut de la delegarile internationale timp de un an si trimis sa oficieze in liga a treia. "N-am dormit toata noaptea, iar azi, cand am vazut ziarele, mi s-a facut rau. Eu am curajul sa tai in carne vie cand se greseste. Asa ar trebui sa faca si antrenorii si conducatorii de cluburi", a marturisit Craciunescu.

    PREA TARZIU

    "Daca jucam 11 contra 11, nu se stia care era calificata in finala. Faptul ca Serea a fost retrogradat la Divizia C nu ma incalzeste cu nimic. Tot Dinamo este echipa care va juca finala. Pana acum, Serea era singurul arbitru cu care nu avusesem probleme, dar vad ca s-a dat si el pe brazda" - Gino Iorgulescu presedinte FC National

    "Sunt pedepsit fara vina"

    Jurnalul National: Domnule Serea, dupa prestatia de la meciul Dinamo - FC National, scor 4-0, ati fost exclus de pe lista FIFA si retrogradat la Divizia C. Cum vi se pare aceasta decizie?
    Ionica Serea: Am auzit si eu de aceasta decizie, dar nu am primit nimic oficial.

    Sunteti de acord ca ati avut o prestatie slaba?
    Lumea asa spune. Eu vreau doar sa precizez ca, la eliminarea lui McKain si la primul penalty, am mers pe mana asistentului. El mi-a semnalizat si am luat deciziile pe care mi le-a cerut. Am fost delegati impreuna la multe meciuri si ne-am inteles excelent.

    Dar, dupa meci, ati vazut reluarile?
    Sigur ca le-am vazut, dar acum este prea tarziu. Eu am luat deciziile pe teren, nu in fata televizorului.

    Sunteti de acord ca ati gresit?
    Am luat decizii gresite, mergand pe mana asistentului. Am fost prost ca m-am luat dupa el. La eliminarea lui McKain este o tinere reciproca la care eu as fi lasat jocul sa curga, la fel cum as fi procedat si la prima lovitura de pedeapsa. La cea de-a doua nu am insa dubii. Penalty clar. Chiar si Panc a recunoscut ca l-a faultat pe Mihalcea.

    Va lasati de arbitraj sau mergeti la Divizia C?
    Iubesc prea mult fotbalul si arbitrajul ca sa abandonez. Deja m-am innegrit la fata de suparare, dar nu mai am ce face. Sunt pedepsit fara sa fiu vinovat. Intr-o brigada, colaborarea cu asistentii este primordiala. Nu puteam sa nu tin seama de semnalizarile lui Ispas Cojocaru, pe care il stiam un asistent foarte bun.
    ×
    Subiecte în articol: sport serea