x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Încă șase țări au fost anunțate ca membre ale World Boxing

Încă șase țări au fost anunțate ca membre ale World Boxing

de Redacția Jurnalul    |    26 Aug 2023   •   07:00
Încă șase țări au fost anunțate ca membre ale World Boxing
Sursa foto: Hepta

World Boxing a anunțat încă șase țări - Canada, Brazilia, Argentina, Germania, Honduras și Suedia - ca membri. World Boxing susține că astfel numărul membrilor săi ajunge la 12, urmând ca cererile să fie confirmate la Congresul inaugural al organizației, care va avea loc în noiembrie.

USA Boxing, New Zealand Boxing, Boxing Australia, GB Boxing, England Boxing și Federația olandeză de box (NBB) au fost confirmate la începutul acestei luni ca fiind primul grup de membri ai World Boxing.

Ulterior, NBB a precizat că nu și-a reziliat calitatea de membru al Asociației Internaționale de Box (IBA) și că a numit un consilier independent pentru a evalua ceea ce a numit "o situație complexă".

În urma anunțului primului grup de membri ai World Boxing, IBA a declarat că "apartenența în duel" la IBA și World Boxing nu este o opțiune și că "o evaluare dinamică a riscurilor și un plan pe termen lung atent gândit ar trebui să fie luate în considerare de aceste federații naționale înainte de a lua orice decizie ireversibilă de aderare".

World Boxing a susținut că toți membrii au finalizat "un proces riguros de solicitare" și că aceste solicitări au fost aprobate de Consiliul său executiv și că vor fi ratificate la primul său Congres din acest an.

Boxing Canada a anunțat la 11 august, într-o scrisoare adresată membrilor săi, că demisionează din IBA și se alătură World Boxing.

Secretarul general al World Boxing, Simon Toulson, a declarat: "World Boxing continuă să atragă federații naționale de mare calibru care doresc să ne imite principiile și să aprobe politicile noastre de a pune boxerii pe primul loc și de a funcționa cu practici de guvernanță riguroase.

"Afilierea unui membru necesită timp, deoarece este un proces detaliat și meticulos pentru a ne asigura că o federație națională este potrivită pentru organizația noastră.

"Primim săptămânal din ce în ce mai mult interes și solicitări din partea federațiilor naționale și a organizațiilor de box pentru a se alătura World Boxing și, în prezent, avem un număr de cereri din partea celor care doresc să se alăture sau care trec prin procesul de solicitare a calității de membru.

"Bazele guvernanței World Boxing sunt acum stabilite, care vor culmina cu Congresul inaugural din noiembrie.

"Calitatea federațiilor naționale care s-au alăturat și a celor care așteaptă să se alăture World Boxing, împreună cu găzduirea de turnee care sunt partenere și asociate cu World Boxing, înseamnă că suntem pe drumul cel bun pentru a ne atinge obiectivele inițiale ale organizației, urmărind în același timp obiectivul general de a menține boxul în cadrul Jocurilor Olimpice."

World Boxing a fost lansată public în aprilie cu scopul de a se asigura că boxul rămâne în centrul Mișcării Olimpice.

IBA a fost lipsită de recunoașterea sa olimpică în cadrul unei sesiuni extraordinare a Comitetului Internațional Olimpic (CIO) în iunie, după ce CIO a decis că nu a reușit să rezolve problemele legate de finanțele sale, de guvernanță și de credibilitatea competițiilor sale, care au dus la suspendarea sa în 2019.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: world boxing noi membri