x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPANIA - ROMANIA 0-1 : A fost o mare rusine!

SPANIA - ROMANIA 0-1 : A fost o mare rusine!

de Ionut Paduraru    |    17 Noi 2006   •   00:00
SPANIA  -  ROMANIA 0-1 : A fost o mare rusine!

Presa iberica isi desfiinteaza nationala. Ziarele spaniole au reactionat dur dupa esecul suferit de trupa pregatita de Luis Aragones in fata Romaniei, tehnicianul fiind principala tinta a jurnalistilor, care ii cer plecarea.

Corespondenta din Cadiz
Presa iberica isi desfiinteaza nationala. Ziarele spaniole au reactionat dur dupa esecul suferit de trupa pregatita de Luis Aragones in fata Romaniei, tehnicianul fiind principala tinta a jurnalistilor, care ii cer plecarea.
"Marea bascalie a Spaniei lui Luis", a scris cotidianul Sport, desfiintandu-l efectiv pe antrenorul nationalei: "Oricine poate face ce vrea. Era Aragones s-a incheiat o data cu Cupa Mondiala si fiecare meci este inca un pas spre descompunere".

DECEPTIE. Unul dintre cele mai influente cotidiene spaniole, AS, a titrat: "O noua deceptie. Spania a pierdut in fata unei echipe a Romaniei care a stiut ce vrea. Si infrangerea putea fi mult mai grea". Tirada impotriva "taurilor" continua in Marca: "Suntem in criza adanca! Experimentele lui Aragones au esuat sub fluieraturile publicului". La randul sau, El Mundo Deportivo a scris: "Un amical patetic. Spania este pe drumul mortii". Pentru El Pais, meciul amical cu Romania a fost considerat o deriva totala.
In schimb, cotidianul amintit ii jigneste in acelasi timp pe "tricolori", considerand nationala lui Victor Piturca una "flescaita": "Spania nu a fost atractiva nici in fata unui rival flescait precum Romania. Dupa gol insa, publicul a ovationat formatia oaspete". Nu in ultimul rand, ABC a notat: "Doamnelor, domnilor, respectabil public, aceasta nationala este o gluma care nu se mai termina. Aceasta echipa nu are remediu. Spectatorii au avut dreptate sa scandeze impotriva lui Luis Aragones". Ultimul esec al Spaniei pe teren propriu dateaza din 2003, cand a pierdut in fata Greciei cu acelasi scor.
ATITUDINE

"Marica nu a iertat, iar Spania nu a avut reactie. Nationala lui Aragones a intrat intr-o dinamica negativa, in care nu este capabila sa obtina doua victorii consecutive, nici macar in fata unui adversar atat de slab ca Romania. Desi, ca sa fim sinceri, dupa ce am vazut, nu stim cine este mai slab. Sau stim: Spania!"
ABC, cotidian spaniol

Recunoastere
Presa din Spania a recunoscut totusi meritele "tricolorilor". "Chivu, doritul capitan al Romaniei, a fost un zid de netrecut, iar datorita reflexelor lui Casillas, in fata rapidului Marica, scorul nu s-a deschis mai repede. Dupa pauza, romanii s-au simtit stapani pe teren, au inscris, apoi meciul a fost o simpla plimbare", a scris El Mundo Deportivo. Cei mai buni fotbalisti romani au fost considerati Coman, Chivu si Rosu, care au fost notati cu trei stele.

×
Subiecte în articol: sport Spania