x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Spania - Romania 0-1 / Am fost mai buni decat ei

Spania - Romania 0-1 / Am fost mai buni decat ei

de Ionut Paduraru    |    16 Noi 2006   •   00:00
Spania  -  Romania 0-1 / Am fost mai buni decat ei
Corespondenta din Cadiz
Partida dintre nationalele Romaniei si Spaniei s-a incheiat cu succesul fotbalistilor lui Victor Piturca. Fara Mutu, dar cu Cristi Chivu excelent, echipa noastra a incheiat anul fotbalistic cu o victorie de palmares.

Ultima partida de verificare a Romaniei din acest an s-a consumat aseara, la Cadiz, contra puternicei reprezentative a Spaniei. Formatia noastra s-a impus la limita, scor 1-0, prin golul marcat de Ciprian Marica, in minutul 58, dupa un contraatac rapid. Jucatorul lui Sahtior Donetk a driblat scurt un adversar, sutand apoi de la 18 metri la coltul lung, fara nici o sansa pentru portarul Casillas.

ARTIZANI. A fost un meci de uzura, ploaia care a cazut pe parcursul partidei impiedicand valentele tehnico-tactice. Atuurile echipei lui Victor Piturca s-au numit Dani Coman si Cristi Chivu, ambii avand o evolutie remarcabila. Portarul rapidist a avut cateva interventii salutare, in timp ce Chivu a evoluat in nota sa obisnuita, adica excelent. Echipa Spaniei a dominat prima repriza, dar nu a reusit sa-si creeze prea multe ocazii de gol. Partea a doua a jocului a aratat o alta echipa a Romaniei, mult mai incisiva, golul lui Marica facand diferenta. "A fost un test important si sunt bucuros ca am facut fata cu brio. Important este ca am obtinut victoria, mai ales ca am reusit sa si marchez. Mi-as dori foarte mult sa joc in Spania, cine nu si-ar dori, dar deocamdata sunt jucatorul lui Sahtior si nu ma gandesc decat acolo", a spus dupa meci autorul unicului gol al partidei, Ciprian Marica.

Un test numit speranta

I-AM DISPERAT. Prestatia si victoria romanilor i-au adus in pragul deznadejdii pe Angel (centru) si pe ceilalti jucatori ai lui Aragones
Dupa multa vreme, echipa nationala a reusit sa invinga una dintre reprezentativele din elita europeana. Chiar daca este doar un meci amical, succesul de la Cadiz incheie fericit anul 2006 si ne da sperante pentru calificarea la Euro 2008.

Trei piese de baza ale axului central, Dani Coman, Cristi Chivu si Ciprian Marica, au transat finalmente disputa cu o echipa a Spaniei aflata in postura unui monstru decazut. Finalul a gasit publicul de pe Ramon de Carranza aplaudand la scena deschisa echipa Romaniei si exprimandu-si nemultumirea fata de cea a batranului Luis Aragones. Daca dintre titularii obisnuiti ai echipei noastre au lipsit Adrian Mutu si Florentin Petre, Spania s-a prezentat fara majoritatea vedetelor, Raul, Guti, Baraja, Xavi, Albelda si Fernando Torres.

VALOARE. Danut Coman a inchis poarta tricolorilor, Chivu a condus imperial o defensiva care si-a facut treaba mai bine ca niciodata, iar Marica, scapat in repriza secunda de sarcinile defensive, a aplicat lovitura decisiva in poarta celebrului Casillas. Dupa o prima repriza mai putin reusita, in care sistemul de joc 1-4-3-3 nu se regasea decat in statistici, iar spaniolii au crosetat in voie, selectionerul Piturca a schimbat strategia, le-a dat libertate oamenilor ofensivi, Cocis sau Marica, iar ultimul ne-a adus o victorie datatoare de speranta.

SELECTIONER. "Am obtinut o victorie contra unei echipe din lumea buna a fotbalului, o victorie de palmares si importanta pentru latura psihica. Era necesar sa mai castigam in fata unei echipe mari, asa cum se intamplase cu Cehia la Constanta. Avem acum linistea necesara pentru a pregati meciul cu Olanda, iar in februarie, cand este data libera in calendarul FIFA, sper sa mai disputam un meci amical contra unei echipe la fel de puternice. Important e ca jucatorii sa fie in forma si valizi pana la ora acelui joc", a declarat selectionerul Victor Piturca imediat dupa incheierea partidei de la Cadiz.

ANALIZA
"Incredere am avut intotdeauna, important este sa creada mai mult in noi cei din jur. S-a dovedit ca nu intotdeauna un joc foarte bun aduce victoria"
Cristi Chivu
capitan Romania

VICTORIE SI LA TINERET
Echipa nationala de tineret a invins ieri, la Mogosoaia, cu 1-0, reprezentativa similara a Greciei, intr-o partida amicala. Golul a fost inscris in minutul 2 de Hristu Chiacu. Jucatorul grec Efthimis Kotitsas a suferit in minutul 53 o comotie, pierzandu-si cunostinta pentru cateva momente. El a fost transportat de urgenta la Spitalul de Urgenta Floreasca, este in afara pericolului, dar va ramane in Romania cat vor decide medicii.

ADVERSARELE DIN PRELIMINARII SCHIOAPATA
Echipele cu care tricolorii se lupta pentru calificarea la Euro 2008 n-au obtinut deloc rezultate onorante ieri-seara. Principala favorita a grupei, Olanda, a remizat, 1-1, la Amsterdam, in fata Angliei, golul trupei lui Van Basten fiind opera lui Van der Vaart (’86). Bulgaria a pierdut fara drept de apel in Slovacia, cu 1-3, iar Belarusul s-a inclinat in Estonia, scor 1-2. Tot aseara au avut loc si sapte meciuri oficiale, dintre care se remarca remiza surprinzatoare obtinuta de Cipru, pe teren propriu, in fata Germaniei. Iata rezultatele din preliminarii: Finlanda - Armenia 1-0, Belgia - Polonia 0-1 si Portugalia - Kazahstan 3-0 (grupa A); Cipru - Germania 1-1 si Irlanda - San Marino 5-0 (grupa D); Macedonia - Rusia 0-2 si Israel - Croatia 3-4 (grupa E). In preliminariile Cupei Asiei, antrenorul Mihai Stoichita s-a calificat la turneul final cu echipa Kuweitului, in pofida infrangerii suferite in Bahrain, 1-2.
×
Subiecte în articol: sport echipa