x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPANIA - ROMANIA 0-1: Pe drumul cel bun

SPANIA - ROMANIA 0-1: Pe drumul cel bun

de Ionut Paduraru    |    17 Noi 2006   •   00:00
SPANIA  -  ROMANIA 0-1: Pe drumul cel bun

Dus rece pentru iberici, sperante pentru "tricolori". La capatul unui joc modern si inteligent, nationala Romaniei s-a impus in fata unei reprezentative a Spaniei aflate in schimbare. Gazdele au dominat primele 45 de minute, dar "tricolorii" au echilibrat balanta in partea secunda.

Corespondenta din Cadiz
Dus rece pentru iberici, sperante pentru "tricolori". La capatul unui joc modern si inteligent, nationala Romaniei s-a impus in fata unei reprezentative a Spaniei aflate in schimbare. Gazdele au dominat primele 45 de minute, dar "tricolorii" au echilibrat balanta in partea secunda.
Ultima partida a nationalei Romaniei din acest an a coincis cu o performanta laudabila a "tricolorilor". In fata unei selectionate a Spaniei care nu se regaseste dupa esecul de la Cupa Mondiala din Germania, Romania a evoluat cu inteligenta si tupeu, iesind victorioasa de pe gazonul stadionului din Cadiz.

SIGURI. Intentionand sa domoleasca elanul ofensiv al gazdelor, Piturca a introdus din primul minut trei atacanti, care au incercat sa tina mingea cat mai mult in jumatatea de teren a ibericilor. Totusi, meritul principal pentru remiza alba consemnata la pauza il are Daniel Coman, portarul rapidist aflandu-se miercuri seara in zi de gratie. Alaturi de acesta, capitanul Cristi Chivu a facut o adevarata demonstratie de forta, in timp ce in avanposturi Marica se arata tot mai cert drept o solutie viabila.

SUPORTERI. Aproximativ 12.000 de spectatori, printre care si 200 de romani, au luat loc in tribunele Stadionului "Ramon de Carranza" din Cadiz. Atmosfera a fost insa una deosebita, probabil si datorita acusticii foarte bune a arenei. Mobilizati de un tobosar, suporterii din Cadiz au dominat fondul sonor pana la golul lui Marica, dupa care romanii, imprastiati pe intregul stadion, au inceput sa se auda din ce in ce mai des. O faza prelungita de atac a tricolorilor, cu aproximativ 15 pase consecutive si finalizata cu un sut pe poarta, a fost aplaudata la scena deschisa de toti spectatorii.

NEMULTUMIRE. Pe masura trecerii timpului au reinceput fluieraturile, dar nu la adresa vizitatorilor, ca in debutul meciului, ci asupra propriei echipe si mai ales a selectionerului Aragones. Acestuia i s-a cerut insistent demisia atat in ultimele minute ale meciului, cat si dupa partida, in afara arenei. "Viata de selectioner al Spaniei a fost intotdeauna un lucru complicat. In prima repriza am jucat bine, ne-am creat multe ocazii, dar, din pacate, n-am marcat. In cea de-a doua repriza am fost mai crispati, iar Romania, care este o echipa buna, a profitat. Nu poti fi multumit atunci cand pierzi, dar eu zic ca rezultatul este injust", a spus Aragones.
MODEST

"In prima parte a meciului am stiut sa ne sprijinim, sa strangem randurile si sa indepartam pericolul. In repriza a doua a fost mult mai bine. Se confirma inca o data ca nu trebuie sa joci foarte bine ca sa castigi, ci sa fii concentrat pe toata durata unei partide. Personal, n-am avut nimic de demonstrat in Spania, am jucat doar pentru echipa nationala a Romaniei"
Cristian Chivu

Victor Piturca, satisfacut

La finalul partidei, Victor Piturca (foto) s-a aratat multumit de evolutia per ansamblu a "tricolorilor", remarcand circulatia balonului si organizarea jocului. "Spania a inceput mai bine si a dominat prima repriza. Trebuie sa recunosc ca am avut si destula sansa, asa ca este posibil ca un rezultat de egalitate sa fi fost mai echitabil. Este insa o victorie foarte importanta pentru fotbalisti, pentru ca asa pot reveni in atentia marilor cluburi din Vest. Dupa pauza, consider ca aparitiile lui Buga si Rosu pe gazon au schimbat radical jocul in favoarea noastra. Maldarasanu nu este inca recuperat total, asa ca nu poate juca la capacitate maxima", a declarat Piti.
Intrebat daca s-a simtit in meciul de la Cadiz absenta atacantului Adrian Mutu, selectionerul a raspuns: "Cu el poate am fi batut cu 2-0 sau, cine stie, poate am fi pierdut".

Chivu, The Best

Cristian Chivu a fost desemnat "lordul" meciului cu Spania, in timp ce Petre Marin a fost desemnat cel mai dur jucator. "Amplasament magnific, spirit de lider si un fabulos picior stang, lovitura libera executata de el neputand fi retinuta decat de cel mai bun Casillas", a scris ieri cotidianul AS despre Chivu, ziar apropiat de clubul Real Madrid. In schimb, despre Petre Marin, acelasi cotidian a spus ca stelistul nu a reusit deloc sa-l opreasca pe adversarul sau direct, David Silva, apeland chiar si la o intrare mai dura pentru acest lucru. Cel mai slab jucator a fost desemnat Miguel Angulo.

×
Subiecte în articol: sport