x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Spania-Romania / Momente penibile la Cadiz pentru tricolori

Spania-Romania / Momente penibile la Cadiz pentru tricolori

de Ionut Paduraru    |    16 Noi 2006   •   00:00
Spania-Romania / Momente penibile la Cadiz pentru tricolori

Cu cateva ore inaintea confruntarii de pe Stadionul Ramon de Carranza din Cadiz, lotul Romaniei a avut parte de o intamplare neplacuta intr-unul dintre magazinele micutului oras spaniol.

Corespondenta din Cadiz

Cu cateva ore inaintea confruntarii de pe Stadionul Ramon de Carranza din Cadiz, lotul Romaniei a avut parte de o intamplare neplacuta intr-unul dintre magazinele micutului oras spaniol.
Dimineata, dupa ce s-au pus la dispozitia catorva zeci de suporteri care i-au asteptat in fata hotelului si dupa ce au efectuat o scurta plimbare prin Cadiz, tricolorii au decis sa se opreasca in imensul centru comercial El Corte Ingles.
CADOURI. Complexul este recunoscut drept cel mai mare si bine aprovizionat din Spania, iar, in aceasta perioada a anului, clientii pot beneficia de mari reduceri. Tricolorii, care nu au fost insotiti in aceasta plimbare de selectionerul Victor Piturca, au avut preferinte diferite in privinta cumparaturilor. Astfel, Rat si-a achizitionat DVD-uri, Claudiu Niculescu si-a cumparat mai multe haine de firma, in timp ce Buga a dorit sa-si cumpere un laptop.
EROARE.. Numai ca periplul prin marele magazin s-a incheiat cu un mic scandal. La iesirea din complex, atacantul lui Dinamo Claudiu Niculescu si cel al echipei franceze Auxerre Daniel Niculae au fost opriti de agentii de paza dupa ce aparatele de securitate au inceput sa emita semnale sonore la trecerea acestora. Banuiti ca ar fi furat diverse produse din mall, Niculescu si Niculae au fost perchezitionati in buzunare si genti, dar nu s-a gasit nimic asupra lor, totul nefiind decat o eroare a detectoarelor.
Extrem de deranjati, fotbalistii au avut schimburi dure de replici cu angajatii complexului dupa ce le-au aratat si chitantele care dovedeau ca produsele fusesera achitate.
SOTII. In timp ce jucatorii si antrenorii intampinau probleme in magazin, sotiile au efectuat, la bordul unui autocar, un tur complet al orasului Cadiz. Dupa incheierea periplului prin superbul oras turistic, consoartele tricolorilor s-au indreptat spre capitala Andaluziei, Sevilla, acolo unde au efectuat o scurta vizita si au facut cumparaturi.
Schimbari
Selectionerul Victor Piturca a inceput meciul de aseara cu doua surprize. Mijlocasul Rapidului Marius Maldarasanu si atacantul lui Dinamo Claudiu Niculescu au fost inclusi in echipa de start, confirmand ca selectionerul mizeaza doar pe jucatorii care sunt titulari la echipele de club. Tot la capitolul aparitii surprinzatoare pot fi considerati fundasul Petre Marin si mijlocasul Ovidiu Petre, ambii fotbalisti ai Stelei. In contradictie cu opiniile selectionerului, presedintele FRF, Mircea Sandu, este de parere ca trebuie cristalizat un "11" de baza.
COMPLIMENTE

"Echipa nationala a Romaniei este una foarte valoroasa, care are in componenta fotbalisti cu niste calitati foarte bune. Nu cred ca este mai buna decat Spania, dar este mereu un partener dificil de competitie. Nu are un nume mare, dar nu este nici o echipa usoara, deoarece se bazeaza pe blocul Steaua Bucuresti, formatie care a complicat mult viata lui Real Madrid in Liga Campionilor"
Luis Aragones, selectioner Spania

"Cristalul" Chivu, vedeta in Spania
Cotidianul El Pais i-a dedicat ieri un amplu articol capitanului reprezentativei Romaniei, Cristian Chivu, despre care spune ca l-a impresionat pe Ronald Koeman in perioada in care a evoluat la Ajax Amsterdam, subliniind si faptul ca romanul este dorit de marile echipe ale Europei. "In birourile de la Ajax exista un tablou. Nu este un Goya sau un Velazquez. Este un tablou cu un tricou rupt al lui Cristian Chivu, fundasul central al nationalei romane si al echipei AS Roma, care in perioada 1999-2003 a jucat la Ajax Amsterdam. Clubul olandez continua sa pastreze tricoul pe care jucatorul l-a imbracat la ultimul meci din campionat, in 2002, atunci cand Ajax a castigat titlul", scrie El Pais. Publicatia subliniaza ca managerul clubului, Ronald Koeman, a fost cel care i-a dat banderola, fiind impresionat de autoritatea romanului in teren. Publicatia spaniola mai scrie ca suporterii Romei l-au numit "Swarowski" pe Chivu, deoarece, din cauza deselor accidentari, era considerat la fel de delicat ca si cristalele celebrei marci elvetiene.
Studiu video
Selectionerul Victor Piturca nu si-a insotit elevii la plimbarea prin oras si nici la sesiunea de cumparaturi de la mall-ul din Cadiz, preferand sa ramana la hotel. In cea mai mare parte a timpului, Piturca a urmarit cateva inregistrari video ale ultimelor meciuri disputate de nationala Spaniei. De asemenea, selectionerul a mai studiat insemnarile prezentate de metodistul Dan Apolzan, referitoare la sistemul de joc al ibericilor. De altfel, din superstitie, Piturca nu iese niciodata la plimbare alaturi de jucatorii sai inainte de un meci.

×
Subiecte în articol: sport cadiz