x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Spania - Romania / S-a rupt si Iniesta!

Spania - Romania / S-a rupt si Iniesta!

de Ionut Paduraru    |    14 Noi 2006   •   00:00
Spania  -  Romania / S-a rupt si Iniesta!

Corespondenta din Cadiz
Probleme pentru iberici inaintea meciului cu Romania. Dupa ce mijlocasul lui Liverpool Luis Garcia a declarat forfait din cauza unei accidentari, ieri a venit randul lui Andres Iniesta (FC Barcelona) sa paraseasca lotul lui Luis Aragones. Examen de maturitate in Peninsula Iberica
Corespondenta din Cadiz
Reprezentativa Romaniei a ajuns ieri la Cadiz, unde "tricolorii" vor sustine maine seara un important test de verificare contra redutabilei reprezentative a Spaniei.

Dincolo de palmaresul pe care il presupune un asemenea meci, Victor Piturca intentioneaza sa verifice o serie de jucatori noi, rezultatul trecand in plan secund macar prin prisma declaratiilor oferite la plecarea de pe aeroportul Otopeni.

MULTUMIT. Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, s-a aratat incantat de anvergura amicalului de maine, precizand ca este important ca Victor Piturca sa se edifice asupra calitatii unor fotbalisti. "Nu stiu daca vom castiga, dar important este ca jucam cu Spania, o echipa cu multe valori. Din cate am constatat din presa, si ei vor incerca cativa jucatori tineri. Cred ca e un bun prilej si pentru Piturca sa mai verifice cativa fotbalisti. Nu pot spune ca este cel mai greu amical al Romaniei, deoarece am jucat mai demult cu Germania, vom juca si cu Turcia si vom intalni din nou Germania in septembrie anul viitor. Sunt meciuri importante pentru moral, pe care, in situatia in care le castigi, te ajuta pe viitor. Mai e pana la meciul cu Olanda si speram ca vom juca si in februarie cel putin un meci amical. De fapt, cu Germania trebuia sa jucam in februarie, dar s-a amanat. Daca nu vom reusi sa facem un amical, mergem in Cipru si vom face doua meciuri", a afirmat Mircea Sandu, .

INTERES. Cum reprezentativa Spaniei n-a mai evoluat de 20 de ani pe stadionul din Cadiz, interesul pentru meciul de maine este foarte mare. Biletele se vand bine, pana ieri, la orele pranzului, fiind comercializate peste jumatate din tichetele de acces. Majoritatea sunt cele mai ieftine, de numai 10 euro.

Din pacate, mijlocasul lui FC Barcelona, Andres Iniesta, nu va evolua maine. Fotbalistul a parasit ieri cantonamentul echipei nationale, dupa ce a fost supus unei rezonante magnetice, care a confirmat o inflamatie la genunchi. In aceste conditii, Luis Aragones nu va avea la dispozitie pe foaia de meci decat 18 jucatori.

FORTA
"Este foarte bine ca am inceput sa gasim din nou adversari puternici pentru meciurile de verificare, dupa cativa ani in care am suferit din cauza acestui capitol. Piturca are ocazia sa testeze niste jucatori, iar asta se va intampla in fata Spaniei, o reprezentativa redutabila pe plan international. Putem sa profitam, pentru ca si ibericii sunt in cautari"
Mircea Sandu
presedinte FRF

CAMPIONAT
"Meciul cu Spania se joaca. Putem castiga, ca ibericii se afla la momentul schimbului de generatii. In ceea ce priveste campionatul nostru, sunt de acord sa nu se joace in decembrie doua etape din retur. Voi propune acest lucru Comitetului Executiv, pentru ca programul din aceasta toamna a fost mult prea aglomerat. Avem echipe angrenate in trei-patru competitii"
Dumitru Dragomir
presedinte LPF

OPORTUNITATE
"Vom juca impotriva unei echipe de prim-plan din Europa, care are in componenta sa multi jucatori de calibru. Pentru jucatorii mai tineri, cum sunt si eu, este o sansa foarte mare sa ne facem remarcati si sa prindem un transfer la o echipa mai mare. Dincolo de asta, nu trebuie sa uitam sa reprezentam nationala Romaniei si trebuie sa-i respectam blazonul"
Razvan Cocis
Sheriff Tiraspol

CADIZ, PUNTE PESTE TIMP
Situat in sudul Spaniei, orasul Cadiz are o populatie de peste 134.000 de persoane si este un important centru industrial, cultural si turistic al regiunii Andaluzia. Cunoscut si sub denumirea de "orasul celor o mie de fete", Cadizul este o incantare pentru turisti, care au ocazia sa descopere imagini de antichitate cu vitejiile lui Hercule si fascinatiile din Troya. De-a lungul timpului, orasul Cadiz a suscitat un interes deosebit mai multor popoare. Astfel, pentru greci a fost un principal obiectiv de studii stiintifice, pentru romani un loc renumit unde puteau sa-si repare ambarcatiunile avariate si un punct strategic in vederea cuceririi Iberiei, iar, incepand cu secolul al XIII-lea, cand a intrat in colimatorul intereselor comerciale musulmane, Cadizul a devenit un loc mai apropiat de piraterie decat de comertul autentic. In prezent, printre nenumaratele sale atractii turistice se numara castelele Santa Catalina, San Sebastian si Puntales, construite la inceputul secolului al XVII-lea. Altfel, meciul amical de maine seara va avea loc pe Stadionul Ramon de Carranza, care a fost inaugurat in anul 1910 si are o capacitate de 20.000 de locuri.
×
Subiecte în articol: sport