x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Alcaraz și Rybakina rămân în cursă pentru "Sunshine Double" la Miami. Tsitsipas eliminat

Alcaraz și Rybakina rămân în cursă pentru "Sunshine Double" la Miami. Tsitsipas eliminat

de Redacția Jurnalul    |    29 Mar 2023   •   09:45
Alcaraz și Rybakina rămân în cursă pentru "Sunshine Double" la Miami. Tsitsipas eliminat
Sursa foto: Hepta

Campionii de la Indian Wells, Carlos Alcaraz și Elena Rybakina, s-au calificat marți în turul următor și rămân în cursă pentru a completa 'Sunshine Double' la Miami Open. Stefanos Tsitsipas, al doilea favorit la masculin, a fost eliminat de Karen Khachanov.

Alcaraz, numărul unu mondial, l-a învins pe Tommy Paul cu 6-4, 6-4 în turul al patrulea, în timp ce Rybakina și-a trecut în palmares a 12-a victorie consecutivă, învingând-o cu 6-3, 6-0 pe Martina Trevisan și ajungând în semifinale.

Alcaraz și-a etalat viteza și reflexele făcând primul break al meciului pentru un avantaj de 3-2.Paul și-a făcut cu greu serviciul, salvând alte două mingi de break ale spaniolului, la 4-2. Americanul a avut șansa rebreak-ului, la 5-4, dar Alcaraz a salvat și și-a adjudecat apoi setul cu o lovitură de drop perfect mascată pe care Paul nu a putut să o urmărească.

În setul al doilea, Paul a pierdut din nou un break timpuriu și tot ce i-a mai rămas de făcut a fost să prelungească partida, după ce a salvat o primă minge de meci a spaniolului, pe propriul serviciu.

"Cheia acestui meci a fost că am jucat pentru a ataca", a spus Alcaraz, citat de ATP Tour. "Nu l-am lăsat să își facă jocul lui - să atace și să meargă la fileu - am făcut aceste lucruri mai întâi... Am jucat un meci foarte complet".

Alcaraz se află acum la trei victorii distanță de a obține "dubla Sunshine", după victoria de la Indian Wells de săptămâna trecută - un triumf care i-ar permite să își păstreze locul întâi mondial în fața lui Novak Djokovic.

În sferturile de finală, spaniolul va juca împotriva unui alt american, Taylor Fritz, care a trecut fără probleme de danezul Holger Rune cu 6-3, 6-4 în cursul zilei de marți.

Într-un alt meci al zilei, la Grandstand, italianul Jannik Sinner, al zecelea favorit, a trecut fără probleme de Andrey Rublev, al șaselea favorit, reușind 24 de lovituri câștigătoare și câștigând cu 6-2, 6-4.

Khachanov, cap de serie numărul 14, a obținut prima sa victorie în fața lui Tsitsipas în șapte întâlniri, învingându-l pe grecul numărul trei mondial cu 7-6(4), 6-4 în turul al patrulea pentru a pune capăt unei serii de 23 de meciuri fără victorie împotriva unui adversar din top 10.

Tsitsipas, care nu a jucat în primul tur și a beneficiat de un abandon în turul al doilea, l-a învins luni pe Cristian Garin în meciul de debut de la Miami, dar nu a reușit să își impună jocul în fața lui Khachanov, care a controlat meciul câștigând aproape 90% din punctele sale de prim serviciu.

Khachanov îl va înfrunta în sferturile de finală pe argentinianul Francisco Cerundolo.

"Se spune că a treia oară e cu noroc, dar pentru mine a fost nevoie de șapte ori, așa că sunt super fericit", a declarat Khachanov, care a pierdut în fața lui Tsitsipas în semifinalele ediției din acest an a Australian Open.

"Nu cel mai important este faptul că l-am învins pe Stefanos, dar cred că, cu felul în care joc, am reușit să... sunt fericit că pot continua la acest nivel".

Rybakina, campioana de la Wimbledon, a fost într-o formă foarte bună în acest an, după ce a ajuns în finala de la Australian Open. A zecea favorită a început mai relaxată împotriva italiencei Martina Trevisan, a 25-a favorită, în primul set strâns, când a fost nevoită să salveze trei mingi de break. Ulterior a avut loc un schimb de break-uri, însă tot kazaha a fost cea care pe final de set s-a mai impus o dată contra serviciului.

În al doilea set, Rybakina a fost de neoprit, închizând meciul cu un 6-3, 6-0 ce nu necesită comentarii. Ea va întâlni în semifinală pe Jessica Pegula, care a trecut de Anastasia Potapova în trei seturi, cu 4-6, 6-3, 7-6 (2).

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Alcaraz Rybakina Tsitsipas miami