x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi GALERIE FOTO. Echipa României, învingătoare la Baseball Festival

GALERIE FOTO. Echipa României, învingătoare la Baseball Festival

07 Iul 2018   •   22:35
GALERIE FOTO. Echipa României, învingătoare la Baseball Festival

Echipa României a ieşit învingătoare la a doua ediţie a evenimentului Baseball Festival, organizat sâmbătă în Complexul Studenţesc Tei din Bucureşti.

România a învins în finală echipa Republicii Moldova cu scorul de 11-7.

În celelalte meciuri din All Star Game, România a învins echipa Statelor Unite, formaţii din soldaţii militari staţionaţi în ţara noastră, cu 11-3, iar Moldova a întrecut Bulgaria cu 7-3, pentru ca în finala mică americanii să câştige cu 9-0 în faţa Bulgariei.

Baseball-ul în 5 a fost lansat în premieră în România cu acest prilej, ''o formă simplificată de joc, în care ai pasiunea baseball-ului, dar fără obligaţiile legate de teren, echipament şi reguli complicate. Un fel de street baseball, foarte aproape de jocurile din copilărie'', potrivit organizatorilor. Au participat cinci echipe, Atletico Alexandria, Palestra Bucureşti, CSŞ Nr. 6 Bucureşti, Scorpionii Roşii Bucureşti, CSŞ Alexandria.

La Baseball Festival printre partenerii Federaţiei Române de Baseball şi Softball a fost şi Ambasada SUA în România, susţinătoarea Proiectului Jackie Robinson. Jackie Robinson, primul jucător de baseball de culoare, a intrat pe terenul Ebbets din Brooklyn, New York, spărgând barierele discriminării rasiale. Jackie Robinson a debutat pentru echipa Brooklyn Dodgers în 1947. A fost remarcat ca un jucător cu calităţi excepţionale şi a activat în cadrul ligii americane de baseball (Major League Baseball), purtând numărul 42. Ulterior acest număr a fost retras şi nicio echipă din Major League Baseball nu a mai folosit acest număr, în semn de respect. Jackie Robinson a devenit un nume de referinţă pentru lupta pentru egalitate, pentru combaterea discriminării rasiale, dar şi pentru promovarea diversităţii şi toleranţei. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Baseball Festival