x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi JO 2020: Construcția Stadionului Național din Tokyo s-a finalizat mai devreme

JO 2020: Construcția Stadionului Național din Tokyo s-a finalizat mai devreme

19 Noi 2019   •   11:40
JO 2020: Construcția Stadionului Național din Tokyo s-a finalizat mai devreme
Sursa foto: pixabay.com

Lucrările de construcţie ale noului Stadion Naţional din Tokyo, gazda principală a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice din 2020, au fost finalizate cu o lună mai devreme.
Conform Consiliului sporturilor din Japonia (JSC), ultimele lucrări s-au încheiat săptămâna trecută şi urmează să aibă loc inspecţia finală, înaintea evenimentului de inaugurare programat pe 21 decembrie.

Stadionul Naţional, proiectat de arhitectul japonez Kengo Kuma, cu o capacitate de 60.000 locuri, va găzdui ceremoniile de deschidere şi închidere ale Jocurilor 2020, precum şi competiţiile de atletism şi fotbal

Construcţia arenei a debutat în decembrie 2016, cu un an mai târziu decât planificarea iniţială, din cauza design-ului original, conceput de arhitectul anglo-irakian Zaha Hadid, la care s-a renunţat din cauza costurilor excesive.

Costurile noii arene s-au cifrat la 1,25 miliarde euro, iar primul eveniment găzduit de Stadionul Naţional va fi finala Cupei Împăratului, de la 1 ianuarie 2020.

Jocurile Olimpice de la Tokyo au loc în 2020 între 24 iulie şi 9 august, în timp ce Jocurile Paralimpice se desfăşoară între 25 august şi 6 septembrie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: jo 2020