x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Monica Niculescu, calificată pe tabloul principal la Miami Open

Monica Niculescu, calificată pe tabloul principal la Miami Open

20 Mar 2018   •   18:57
Monica Niculescu, calificată pe tabloul principal la Miami Open

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu şi-a asigurat prezenţa pe tabloul principal de simplu al turneului WTA de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 7.972.535 dolari, după ce a învins-o, marţi, pe belgianca Yanina Wickmayer, cu 6-1, 6-3, în ultima rundă a calificărilor.

Niculescu (30 ani, 70 WTA), principala favorită a fazei preliminare, s-a impus într-o oră şi 17 minute în faşa adversarei sale (28 ani, 109 WTA).

Românca a avut procentaje foarte bune la serviciu - 68% primul serviciu în teren, 73% puncte cu primul serviciu şi 64% cu al doilea, pierzându-şi o singură dată serviciul.

Monica Niculescu şi Yanina Wickmayer s-au confruntat până acum de şase ori, scorul fiind egal, 3-3. Precedenta partidă a avut loc în 2015, în sferturi la Guangzhou, Wickmayer câştigând cu 6-2, 6-2, în sferturile de finală.

Niculescu şi-a asigurat un cec de 15.610 dolari şi 40 de puncte WTA.

România are acum cinci jucătoare pe tabloul principal de simplu, Simona Halep, principala favorită, care va intra direct în turul secund, ca şi Sorana Cîrstea, cap de serie numărul 32, Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: monica niculescu