x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Mutare de senzație! Florin Mergea a anunțat cu cine va face pereche in 2018. A cucerit trei titluri de Mare Șlem

Mutare de senzație! Florin Mergea a anunțat cu cine va face pereche in 2018. A cucerit trei titluri de Mare Șlem

21 Noi 2017   •   14:17
Mutare de senzație! Florin Mergea a anunțat cu cine va face pereche in 2018. A cucerit trei titluri de Mare Șlem

Tenismanul român Florin Mergea a anunțat că în sezonul 2018 va face pereche cu ''veteranul'' sârb Nenad Zimonjic, într-o postare pe contul său de Facebook.

''Am fost destul de norocos în viață să cunosc și să am alături de mine oameni deosebiți. La fel și în cea legată de tenis. Înainte de a vă spune cu cine voi juca în prima parte a anului viitor, aș dori să-i mulțumesc lui Adi pentru colaborarea noastră și sper să iasă cu bine din provocarea căreia trebuie să-i facă față'', a scris Mergea, care în ultima parte a sezonului 2017 a jucat alături de Adrian Barbu.

Adrian Barbu (34 ani), care a făcut pereche la dublu în mai multe rânduri cu Florin Mergea anul acesta, a fost suspendat provizoriu la sfârșitul lunii trecute de Federația Internațională de Tenis (ITF) pentru dopaj.

''Nenad Zimonjic e un jucător care nu mai are nevoie de prezentare, dar mai mult, e un om special pentru mine. O să vă povestesc mai multe cu altă ocazie. Eu și Zimo ne-am tot tatonat reciproc în ultimii ani, dar angajamentele noastre din acele momente nu au permis ca intențiile noastre să devină realitate. Totul are o limită, însă, de aceea mă bucur să vă spun că, începând cu startul lui 2018 vom juca împreună'', a subliniat Mergea.

Zimonjic (41 ani) ocupă în prezent locul 36 în clasamentul mondial, el fiind și căpitanul-jucător al echipei de Cupa Davis a Serbiei. Zimonjic a cucerit în 2017 un titlu ATP, la Sofia, alături de compatriotul său Viktor Troicki. Zimonjic are trei titluri de Mare Șlem în palmares, la Wimbledon (2008, 2009) și Roland Garros (2010), toate alături de canadianul Daniel Nestor.

Mergea (32 ani) ocupă locul 53 în clasamentul mondial de dublu și în 2017 a cucerit un titlu ATP, la Barcelona, alături de pakistanezul Aisam-Ul-Haq Qureshi.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: florin mergea Nenad Zimonjic