x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Niculescu, Cristian și Bara au rămas în luptă pentru un loc pe tabloul principal la Roland Garros

Niculescu, Cristian și Bara au rămas în luptă pentru un loc pe tabloul principal la Roland Garros

27 Mai 2021   •   10:02
Niculescu, Cristian și Bara au rămas în luptă pentru un loc pe tabloul principal la Roland Garros

Șase sportive din România au evoluat miercuri în turul doi al calificărilor pentru prezența pe tabloul principal al turneului de tenis de la Roland Garros. Dintre acestea, Jaquelin Cristian, Monica Niculescu și Irina Bara s-au calificat în ultimul tur. Dulgheru, Talabă și Ruse au fost eliminate.

Jaquelin Cristian, Monica Niculescu și Irina Bara dispută joi și vineri partidele decisive pentru calificarea pe tabloul principal al Grand Slam-ului de la Roland Garros, după ce au trecut fiecare de două tururi preliminare.

Jaquelin Cristian (152 WTA) a trecut miercuri, în turul doi, de egipteanca Mayar Sherif (120 WTA), în trei seturi, scor 7-5, 5-7, 7-6, partida fiind decisă în setul decisiv la tiebreak. Cristian o întâlnește joi, în jurul orei 14.30, pe ucraineanca Anhelina Kalinina (139 WTA).

Monica Niculescu (175 WTA) a învins-o, tot miercuri, în doar o oră și jumătate, pe sportiva franceză Carole Monnet (381 WTA), cu scorul de 6-2, 6-4. Niculescu se confruntă joi, tot de la 14.30, cu sportiva din Columbia, Maria Camila Osorio Serrano (98 WTA).

Irina Bara (122 WTA) s-a impus în trei seturi, în fața luxemburghezei Mandy Minella (207 WTA), cu 3-6, 6-3, 6-2. În ultimul tur, Bara o va întâlni, vineri, pe poloneza Magdalena Frech (153 WTA).

Alexandra Dulgheru a fost eliminată miercuri de Ellen Perez (Australia), cu 0-6, 6-4, 6-7, la capătul unui meci dramatic, în care Dulgeru a avut posibilitatea să închidă meciul pe propriul serviciu.

Gabriela Talabă (210 WTA) a fost cea de a doua sportivă din România eliminată miercuri, în turul doi al calificărilor, de britanica Harriet Dart (143 WTA), scor 3-6, 6-2, 3-6.

Ultima reprezentantă a României care a părăsit miercuri competiția este Gabriela Ruse (174 WTA) învinsă de sârboaica Aleksandra Krunic (212 WTA), scor 5-7, 4-6.

Pe tabloul principal al probei feminine de simplu de la Roland Garros se mai află Sorana Cîrstea, Patricia Țig, Irina Begu și Ana Bogdan.

De asemenea, România este reprezentată și în probele de dublu, atât la feminin, cât și la masculin, unde sunt prezente următoarele perechi, ce au în componență sportivi români: Monica Niculescu / Jelena Ostapenko, Raluca Olaru / Nadiya Kichenok, Irina Begu / Nadia Podoroska, Andreea Mitu / Yuliya Putintseva, Mihaela Buzărnescu / Patricia Țig și Horia Tecău / Kevin Krawietz.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Roland Garros