x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep s-a calificat în turul III la Roland Garros

Simona Halep s-a calificat în turul III la Roland Garros

de Agerpres    |    29 Mai 2014   •   20:20
Simona Halep s-a calificat în turul III la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, a patra favorită, s-a calificat în turul al treilea la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o, joi, pe britanica Heather Watson, cu 6-2, 6-4, într-o oră şi 19 minute de joc.

Halep (22 ani), numărul patru mondial, a început mai greu, dar s-a desprins la 2-2 şi a câştigat următoarele patru ghemuri şi primul set cu 6-2, în 34 de minute. Şi debutul setului secund a fost echilibrat, Simona având probleme să-şi fructifice serviciul. Halep a reuşit un break la 1-1, iar apoi s-a distanţat la 3-1, după care şi-a păstrat avantajul de două ghemuri până la final, adjudecându-şi setul cu 6-4, în 45 de minute.

Simona Halep o mai învinsese pe Watson (22 ani, 92 WTA), anul trecut, în primul tur la US Open, cu 4-6, 6-4, 6-2.

Halep, care şi-a egalat cea mai bună performanţă a sa la turneul parizian, asigurându-şi 72.000 de euro şi 130 de puncte WTA, va juca în turul al treilea (şaisprezecimi de finală) - cu Maria-Teresa Torro-Flor (Spania, 22 ani, 55 WTA). Iberica a trecut în turul secund de Magdalena Rybarikova (Slovacia), cu 6-2, 2-6, 6-2.

În turul al treilea s-a calificat joi şi Sorana Cîrstea, după 6-2, 7-5, cu jucătoarea braziliană Teliana Pereira, urmând să joace în faza următoare cu Jelena Jankovic (N. 6). Cîrstea a învins-o de trei ori pe Jankovic (prima victorie în 2009 în optimi la Roland Garros), sârboaica impunându-se de două ori. 

×
Subiecte în articol: simona halep roland garros