x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Olaroiu: "Echipa e obosita"

Steaua - Olaroiu: "Echipa e obosita"

de Ionut Paduraru    |    05 Oct 2006   •   00:00
Steaua  -  Olaroiu: "Echipa e obosita"

Cosmin Olaroiu a incercat ieri sa explice cauzele jocului mai putin convingator din ultima perioada al ros-albastrilor, principala motivatie a tehnicianului fiind oboseala acumulata de elevii sai.

Olaroiu a declarat ca echipele romanesti nu sunt obisnuite sa joace pe doua planuri. "In primavara acestui an am jucat 23 de meciuri, apoi am avut o pauza de doar doua saptamani, care nu inseamna aproape nimic. Apoi am fost in pregatire o luna, dupa care au inceput iar meciurile, jucatori precum Dica apropiindu-se deja de 20 de partide jucate. A aparut o uzura, fotbalul romanesc nu este obisnuit cu acest ritm", a spus antrenorul Stelei.

CONCENTRARE. Olaroiu a adaugat ca starea de oboseala a fost accentuata si de numeroasele eliminari: "In luna septembrie am avut doua meciuri in Liga Campionilor, doua derby-uri cu echipe calificate in grupele Cupei UEFA si alte doua meciuri de campionat. In jumatate din acestea am jucat in inferioritate numerica. Echipa e obosita. Poate sa duca 90 de minute in picioare, dar nu mai e capabila de ruperi de ritm". O alta problema invocata de Olaroiu a fost lipsa de concentrare: "Majoritatea echipelor din Liga au avut probleme in campionat. E greu sa te concentrezi cand intalnesti adversari aparent mai slabi decat cei din Liga".
ACHIZITII
Tehnicianul a mai spus ieri ca noile achizitii ale Stelei nu se ridica deocamdata la nivelul fizic al celorlalti jucatori. "Ovidiu Petre, de exemplu, nu se afla in acest moment decat la 50 la suta din potentialul sau. Nu vreau sa supar pe nimeni, dar nu cred ca trebuia sa fie convocat la nationala. Gandisem pentru el un program de incarcare fizica in aceasta pauza, pentru ca dupa aceea sa poata juca 90 de minute intr-un meci", a spus Oli.
CAMPIONAT
Olaroiu este de parere ca Steaua si Rapid o mai pot impiedica pe Dinamo in drumul spre titlu: "Noi urmarim sa castigam orice meci, sa ne facem treaba cat putem de bine, iar in unele cazuri cat suntem lasati. Important este ca in cupele europene sa ajunga echipele cele mai bune. In aceasta goana nebuna nu se joaca doar pe teren, ma tem sa nu ajungem iar de unde am plecat, sa pierdem puncte in Europa si apoi sa fim nevoiti sa jucam multe tururi preliminare".

×
Subiecte în articol: sport olăroiu