x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Zaglebie 2 - 1 - Timp căştigat, dar jocul incă suferă

Steaua - Zaglebie 2 - 1 - Timp căştigat, dar jocul incă suferă

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    10 Aug 2007   •   00:00
Steaua - Zaglebie 2 - 1 - Timp căştigat, dar jocul incă suferă

După un meci in care au suferit enorm, "roş-albaştrii" au ocazia să profite de şansa uriaşă pe care o au de a intra pentru al doilea an consecutiv in grupele Ligii Campionilor. Adversarul din turul 3 preliminar va fi campioana Belarusului, BATE Borisov.

După un meci in care au suferit enorm, "roş-albaştrii" au ocazia să profite de şansa uriaşă pe care o au de a intra pentru al doilea an consecutiv in grupele Ligii Campionilor. Adversarul din turul 3 preliminar va fi campioana Belarusului, BATE Borisov.

Accentuată şi de greutatea cu care Steaua a obţinut calificarea, senzaţia generală este aceea că trupa lui Gică Hagi ar putea să fi făcut incă de miercuri seară pasul decisiv către grupele Ligii Campionilor. "Greul l-am făcut, acum va trebuie să facem ceea ce este mai uşor, adică să jucăm bine cu BATE", a declarat Hagi după succesul cu Zaglebie Lubin.

LUPTĂ. "Cine e pe bancă sau pe teren la Steaua simte o presiune enormă. Eu ca antrenor mă lupt cu timpul, cu rezultatele căştig timp ca să devenim foarte buni. Şi eu mi-am indeplinit rolul la pauză, şi echipa a jucat mult mai bine. Şi eu, şi patronul am fost uşuraţi la final", a declarat Hagi. El a dezvăluit şi faptul că patronul i-a sugerat să-l introducă pe atacantul Dorel Zaharia. "Am avut acelaşi gănd cu patronul. Am fost inspiraţi, a dat şi gol. Aveam nevoie de omul proaspăt, să se bată in faţă, aşa cum a văzut şi cel de sus, patronul. Le vede bine."

OBIECTIV. Despre paşii următori, Hagi a declarat: "Trebuie să ajungem in grupe, n-avem voie să greşim. Steaua e foarte mare, a demonstrat-o in seara asta la 0-1. Pe zi ce trece ne completăm şi arătăm mai bine. Vreau să felicit jucătorii pentru munca depusă, pentru caracterul arătat. Nu e uşor să remontezi cu o presiune foarte mare. Ne-am dat seama cu toţii că am intălnit un adversar bun, campioana Poloniei. Steaua are mai multă experienţă, suntem şi mai valoroşi. Zi de zi echipa arată ceva in plus. Am arătat forţă, pentru că am putut să revenim de la 0-1. Avem posibilităţi enorme, incă suntem la inceput de drum".

REGRETE. De partea cealaltă, antrenorul lui Zaglebie, Czeslaw Michniewicz, a dezvăluit că regretă infrăngerea din prima manşă. "Ne pare rău pentru meciul de la Lubin. Dacă am fi jucat ca aici, am fi avut şanse mai mari. Le-am spus jucătorilor că, pentru a avansa, trebuie să marcăm două goluri. Deci ne puteam permite să primim unul. Cănd a marcat Steaua am fost liniştit, pentru că oricum ne mai trebuia un gol. Publicul ne-a motivat, de aceea cred că am jucat mai bine la Bucureşti." "Am fost privaţi de un atacant. Planul nostru era să intre pe teren Wlodarczyk, dar s-a accidentat şi a trebuit inlocuit. Noi trebuia să atacăm, dar practic nu mai aveam atacanţi", a mai explicat tehnicianul polonez.

Descoperit tot de Bukossy

Jucătorul care a adus liniştea in Ghencea, marcănd golul victoriei pentru Steaua, are multe in comun cu antrenorul său, cel mai mare fotbalist romăn al tuturor timpurilor, Gică Hagi. A fost descoperit la doar 7 ani de acelaşi om care l-a lansat in fotbalul mare pe Hagi, cunoscutul antrenor constănţean Iosif Bukossy. Primul gol marcat de Dorel Zaharia in tricoul Stelei l-a bucurat nespus atăt pe atacant, căt şi pe părinţii acestuia, Costel şi Georgeta. "Am fost destul de emoţionaţi, iar la gol soţiei mele i-au dat lacrimile. Am avut emoţii de la incălzire, dar am crezut in el şi am presimţit că o să marcheze", a declarat tatăl fotbalistului, Costel Zaharia. Părinţii atacantului stelist au urmărit meciul in propriul apartament, la Constanţa, alături de fratele geamăn al lui Dorel, Dragoş, şi de logodnica acestuia, Cristina.

Hagi, mulţumit de străini

Antrenorul Stelei, Gică Hagi , s-a declarat mulţumit de prestaţia străinilor care au fost titularizaţi miercuri seară, portarul Columbian Robinson Zapata şi fundaşul dreapta polonez Pawel Golanski. "La 29 de ani, a demonstrat că este un mare caracter. După golul primit şi-a revenit şi a scos două goluri. Nu există portar să nu ia gol şi să nu mai greşească. Şi Golanski are calităţi foarte bune. E de lot naţional, e greu de depăşit şi e bun cu mingea la picior." Despre viitorul adversar, BATE Borisov, Hagi a spus: "Pănă acum nu m-a interesat. De acum incep documentarea. Fotbalul din Belarus este unul tehnic, dar probabil că au şi carenţe". El a explicat şi dificultăţile din prima repriză. "Polonezii au avut un om in plus la mijloc, tehnic vorbind. Asta am zis la pauză, pentru că ei căştigau tot la mijloc. Cănd jucătorii au avut sprijinul la mijloc toate au mers bine."

Ne vom bate cu BATE Borisov

Aşa cum se intrezărea incă de la tragerea la sorţi, adversara Stelei din turul trei preliminar va fi campioana Belarusului, BATE Borisov. După ce in urmă cu o săptămănă au invins cu 3-1 in deplasare, bieloruşii s-au chinuit serios miercuri seară in faţa islandezilor de la Hafnarfjordur, care au reuşit de această dată o remiză, 1-1. Mai mult, gazdele au reuşit egalarea in extremis, prin Platonov (’90+3), după ce Gudmundsson deschisese scorul in minutul 33 pentru Hafnarfjordur. Partida a fost una tensionată, arbitrul austriac Fritz Stuchlik dictănd căte o eliminare de fiecare parte. De la BATE a primit cartonaşul roşu atacantul Vitali Rodionov (’41), care va lipsi astfel cel puţin in partida tur, de la 15 august. Echilibrul numeric s-a restabilit peste numai un minut, Helgason fiind şi el eliminat. Antrenorul Igor Kryuşenko a folosit formula: Fedorovici - Kazanţev, Radzkov, Filipenko, Khagush - Kriveţ (’63 P. Platonov), Likhtarovici, Yermakovici, Stasevici (’89 Zhaunerchyk) - Blizniuk (’81 D. Platonov), Rodionov.

OPTIMISM. Atacantul echipei BATE Borisov, Vitali Rodionov, care va lipsi in primul meci cu Steaua, şi care a inscris al doilea gol pentru bate in Islanda, a declarat că formaţia sa are şanse să ajungă in grupele Ligii Campionilor. "Romănii formează o echipă foarte bună, dar şi noi vrem să ajungem in grupe. Suntem increzători in şansele noastre, totul se va decide pe teren. Ne vom aduna toate forţele pentru a ne indeplini visul", a spus Rodionov, citat de cotidianul Telegraf din Belarus. In schimb, fundaşul Artem Radkov se declară mulţumit cu parcursul echipei de pănă acum. "Faptul că suntem in turul trei preliminar al Ligii Campionilor este deja o performanţă pentru fotbalul din Belarus. Chiar imi doream să jucăm cu Steaua, care este una dintre echipele renumite din Europa, este o posibilitate perfectă de a ne testa forţele la nivel inalt", a spus Radkov. Cele două intălniri dintre BATE Borisov şi Steaua vor avea loc la 15 şi la 29 august, prima manşă in Belarus, la Borisov.

Regretele polonezilor

Infrăngerea de la Bucureşti şi ratarea calificării au fost primite cu tristeţe şi cu relativă resemnare de jucătorii sau de conducătorii lui Zaglebie, dar şi de presa poloneză. După meci, căpitanul Iwanski a spus: "Nu ştiu dacă Steaua merita calificarea. Ne-a lipsit puţin noroc".

FRUSTRARE. Site-ul oficial al clubului din Lubin a notat: "Au luptat, dar au pierdut. Deşi Zaglebie a fost echipa mai bună, jucănd la un nivel foarte bun, echipa lui Michniewicz a părăsit terenul invinsă. Jucătorii au făcut un meci excelent, dar in primul rănd norocul a decis. Infrăngerea din meciul cu vicecampioana Romăniei a demonstrat că nu intotdeauna cel mai bun căştigă. Zaglebie a depăşit-o in multe momente pe Steaua, insă fotbalul este un sport in care căştigă cel care inscrie mai multe goluri. Prestaţia lui Zaglebie trebuie apreciată, jucătorii s-au bătut pentru fiecare minge. Mulţumim, băieţi!", a scris sursa citată. "Liga Campionilor nu e pentru Zaglebie", a titrat Gazeta Wyborcza. "Imnul Ligii Campionilor va rămăne doar in urechile jucătorilor polonezi. Şi va răsuna mult timp, probabil, deoarece Zaglebie nu va mai avea o asemenea şansă in viitor", a comentat publicaţia amintită.

PORTARII. "Bătălie pierdută greu", a titrat cotidianul Zycie Warszawy. "Dacă Zaglebie ar fi jucat aşa şi in meciul-tur... Golul echipei poloneze a fost marcat după o eroare a lui Zapata, iar reuşita victoriei a venit după o gafă a lui Vaclavik", a comentat ziarul din Varşovia. "Dezastru", s-a intitulat articolul din Trybuna. "Zaglebie nu va juca nici măcar in Cupa UEFA, nu va face nici un punct in cupele europene in acest sezon, iar la anul o va lua de la zero, la fel ca echipele din Malta sau din San Marino", a adăugat ziarul polonez. Cotidianul Dziennik a remarcat că "Liga Campionilor este pentru echipe cu experienţă".

In Belarus, miercuri de la ora 21:00

Partida BATE Borisov - Steaua, contănd pentru prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, se va disputa miercuri, 15 august, cu incepere de la ora 21:00, pe stadionul Gradski, a informat site-ul oficial al campioanei Belarusului. Meciul retur dintre Steaua şi BATE Borisov va avea loc la 29 august, pe stadionul "Steaua". Dacă va trece de Bate, Steaua va fi plasată, cel mai probabil, in a treia urnă valorică la stabilirea grupelor Ligii Campionilor. Deocamdată nu se ştie cine televizează turul, returul urmănd a fi transmis de Pro TV.

Liga Campionilor - turul 3 preliminar

Marţi

Lazio Roma (Italia) - Dinamo (Romănia)

FC Zürich (Elveţia) - Beşiktaş Istanbul (Turcia)

FC Valencia (Spania) - Elfsborg (Suedia)

Glasgow Rangers (Scoţia) - Steaua Roşie Belgrad (Serbia)

Benfica Lisabona (Portugalia) - FC Copenhaga (Danemarca)

Miercuri

BATE Borisov (Belarus) - Steaua (Romănia)

Tampere United (Finlanda) - Rosenborg Trondheim (Norvegia)

Spartak Moscova (Rusia) - Celtic Glasgow (Scoţia)

Werder Bremen (Germania) - Dinamo Zagreb (Croaţia)

FC Salzburg (Austria) - Şahtior Doneţk (Ucraina)

Ajax Amsterdam (Olanda) - Slavia Praga (Cehia)

FK Sarajevo (Bosnia) - Dinamo Kiev (Ucraina)

Fenerbahce Istanbul (Turcia) - Anderlecht Bruxelles (Belgia)

FC Toulouse (Franţa) - Liverpool FC (Anglia)

Sparta Praga (Cehia) - Arsenal Londra (Anglia)

FC Sevilla (Spania) - AEK Atena (Grecia)

Meciurile din manşa tur se vor disputa la 14/15 august, iar returul la 28/29 august.

×