x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tg.Mureş revine în prima divizie după 18 ani!

Tg.Mureş revine în prima divizie după 18 ani!

05 Iun 2010   •   00:00
Tg.Mureş revine în prima divizie după 18 ani!
Sursa foto: /Intact Images

Formaţia FCM Târgu Mureş şi-a asigurat promovarea în Liga 1 după ce astăzi a câştigat cu scorul de 2-1 (2-0) în deplasare la Mureşul Deva, într-un meci contând pentru etapa a 33-a, penultima, din Liga 2.

În ultima rundă, FC Municipal va mai beneficia de încă 3 puncte pentru că va câştiga la "masa verde" (3-0) meciul cu Drobeta Turnu Severin, retrasă din campionat, urmând să acumuleze la final 69 de puncte. Astfel, FCM Tg. Mureș va avea cu 3 puncte mai mult decât Dacia Mioveni (care azi a bătut cu 3-2 pe FC Bihor) și cu 5 față de Universitatea Cluj, care a cîștigat cu 3-0 întâlnirea cu CS Otopeni ca urmare a neprogramării echipei oaspete, din cauza datoriilor către foşti jucători.

Formaţia antrenată de Adrian Falub, tehnician aflat la a doua promovare după cea de anul trecut cu Unirea Alba Iulia, izbuteşte să urce în primul eşalon fotbalistic al ţării după doar doi ani de la înfiinţare. Este prima echipă din acest oraş care va juca în Liga 1 după 18 ani, ultima fiind fosta ASA Tg. Mureş, club care l-a lansat în fotbalul de performanţă pe Ladislau Boloni.

FCM Târgu Mureş este a doua echipă promovată în liga 1, după ce în etapa trecută Victoria Brăneşti şi-a asigurat și ea matematic promovarea în primul divizie.

În Seria I, Petrolul Ploieşti s-a împiedicat în meciul de acasă cu Chiajna. Elevii lui Răchită au scos doar o remiză (0-0) şi se îndepărtează tot mai mult de Liga 1. Dacă Sportul Studenţesc va câştiga meciul de mâine cu Gloria Buzău va deveni a doua echipă promovată din această serie, iar ultima etapă nu va mai avea nicio miză, situaţia urmând să fie clară atât la promovare, cât şi la retrogradare.

×