x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tricolorii incheie anul cu un amical de lux

Tricolorii incheie anul cu un amical de lux

de Ionut Paduraru    |    15 Noi 2006   •   00:00
Tricolorii incheie anul cu un amical de lux

Corespondenta de la Cadiz
Ultima impresie conteaza. Nationala Romaniei disputa astazi ultimul meci din acest an, contra nationalei Spaniei. Partida amicala de la Cadiz va fi transmisa in direct de TVR 1, de la ora 23:00.
Corespondenta de la Cadiz

Ultima impresie conteaza. Nationala Romaniei disputa astazi ultimul meci din acest an, contra nationalei Spaniei. Partida amicala de la Cadiz va fi transmisa in direct de TVR 1, de la ora 23:00.
Selectionerul Victor Piturca a recunoscut ieri ca se teme de forta ofensiva a ibericilor, adaugand ca s-ar multumi cu un rezultat de egalitate in aceasta seara. "Cand joci cu o echipa de talia Spaniei e normal sa te multumesti si cu o remiza. Dar e important in primul rand sa facem un joc bun. Aragones a convocat multi jucatori tineri, dar asta nu inseamna ca nu sunt valorosi. Spania are multi jucatori buni si pericolul poate veni de la oricine, dar bineinteles ca trebuie sa fim atenti la Villa, Morientes, Fabregas sau Angulo", a spus Piturca.
In replica, selectionerul Spaniei, Luis Aragones, a declarat: "Pentru mine nu exista meciuri amicale. Vreau sa vad si alti jucatori cu calitati. Aceasta partida ne va da ocazia sa testam diferite variante pe partile laterale si in centrul defensivei. Avem numerosi accidentati si putem vedea la lucru acum si jucatori mai tineri. Echipa Romaniei nu a pierdut pana acum in preliminariile CE 2008".
ACCIDENTARE. Singura problema pentru antrenorul "tricolorilor" este reprezentata de accidentarea lui Florentin Petre. Mijlocasul lui TSKA Sofia a acuzat probleme la inghinali si nu va putea fi folosit in aceasta seara. In lipsa lui, cel mai probabil Badoi va fi folosit pe postul de mijlocas dreapta, iar Petre Marin va juca fundas.
SECRETOS. Desi are un caracter amical, selectionerul a tratat partida ca pe una oficiala. Jurnalistii au avut voie sa asiste doar la ultimul sfert de ora al antrenamentului oficial, putand urmari doar cum Chivu, Tamas si Claudiu Niculescu ii trageau la poarta lui Popa, in timp ce majoritatea jucatorilor se aflau pe marginea terenului sau chiar la vestiar.
AMINTIRI. Dupa sedinta de pregatire, Piturca a fost intrebat daca isi aduce aminte de partida Romania - Spania din 1987, in care tricolorii au castigat cu 3-1, primul gol fiind marcat de actualul selectioner. "Bineinteles ca imi aduc aminte. A fost acum multi ani contra unei echipe formidabile, cu Zubizarreta, Camacho sau Butrageno. A fost o victorie mare pentru noi".

Stadion

Meciul din aceasta seara va fi gazduit de stadionul "Ramon de Carranza" din Cadiz, o arena nu foarte mare, dar cocheta. Totul este vopsit in galben si albastru, culorile echipei locale FC Cadiz, care activeaza in divizia secunda. Mai mult, pe peretii stadionului, stalpii de sustinere si pe portile de acces sunt afisate poze cu jucatorii echipei si chiar cu formatiile de juniori ale clubului. Inaugurata in anul 1910, arena a fost renovata aproape complet in acest an. De altfel, lucrarile nu au fost inca incheiate in totalitate, o parte fiind amanate tocmai din cauza disputarii meciului amical contra Romaniei. Selectionerul Victor Piturca a fost multumit de suprafata de joc: "Terenul e bun. Nu extraordinar, dar se poate juca pe el in bune conditii"

.
Plimbare

Liderii fotbalului romanesc, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, au fost nedespartiti la Cadiz. Imbracati in treninguri ale nationalei, presedintii FRF si LPF au plecat cu o jumatate de ora inaintea autocarului spre stadionul "Ramon de Carranza", preferand sa mearga pe jos, pe faleza Oceanului Atlantic. Cei doi au parasit arena dupa aproximativ o ora de la inceputul antrenamentului. Sandu si Dragomir s-au grabit sa ajunga inapoi la hotel pentru a se schimba in vederea dineului oficial care a avut loc ieri dupa-amiaza.
Cativa suporteri spanioli aflati la casele de bilete ale arenei si-au dat imediat seama ca Sandu si Dragomir fac parte din delegatia romana, strigandu-le "3-0!", scorul pronosticat de ei pentru intalnirea din aceasta seara.

REALISM

"Ar fi o surpriza sa invingem Spania. Am prins curaj cu echipele de club, care au avut parcursuri bune in cupele europene, dar cred ca putem face o figura frumoasa si cu nationala. Ma voi baza pe fotbalistii care joaca titulari la echipele lor"
Victor Piturca, selectioner Romania

×
Subiecte în articol: sport