x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Peste 8.000 de candidați au fost promovați la bacalaureatul de toamnă

Peste 8.000 de candidați au fost promovați la bacalaureatul de toamnă

de Redacția Jurnalul    |    26 Aug 2024   •   19:30
Peste 8.000 de candidați au fost promovați la bacalaureatul de toamnă
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Ministerul Educației a publicat luni rezultatele obținute de candidații care au susținut examenul de bacalaureat, sesiunea august 2024, și anunță că 8.206 candidați din toate promoțiile au fost promovați.

Ministerul Educației a publicat rezultatele inițiale (înainte de înregistrarea/soluționarea contestațiilor), obținute de candidații care au susținut examenul naţional de bacalaureat în sesiunea august 2024.

8.206 candidați au fost promovați, rata de cumulată de promovare (toate promoțiile) fiind de 29,3%. Rata de promovare pentru promoția 2024 a fost de 31,2% (5.855 de candidați), iar rata de promovare pentru promoțiile anterioare a fost de 25,4% (2.351 de candidați).

La probele scrise s-au prezentat 28.016 candidaţi din totalul celor 33.676 de candidaţi înscrişi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 48 de candidaţi (aceştia nu vor putea participa la următoarele două sesiuni).

Contestațiile pot fi depuse/transmise luni, până la ora 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale vor fi afișate vineri, 30 august.

Nota minimă de promovare a fiecărei probe scrise este 5, iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puțin 6. Rata de promovare este calculată din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: candidati Bacalaureat promovati