x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Haos în educație. Greva profesorilor ar putea provoca înghețarea anului școlar

Haos în educație. Greva profesorilor ar putea provoca înghețarea anului școlar

de Redacția Jurnalul    |    18 Mai 2023   •   13:00
Haos în educație. Greva profesorilor ar putea provoca înghețarea anului școlar

Profesorii de pregătesc de greva generală care va începe luini, 21 mai, și s-ar putea prelungi până la sfârșitul anului școlar, ceea ce ar afecta grav elevii. Totodată, în universități va fi grevă de avertisment. 

Presiunea pe părinți și copii crește în grădinițe, școli generale, gimnaziale și în licee. În această perioadă, profesorii au obligația de a veni la școală dar nu vor ține cursurile normale, astfel că liderii sindicali le cer părinților să nu-și trimită, luni, copii la școală.  

Astfel că elevii devin victime colaterale dar cele mai afectate ale acestui protest. Pe lângă strsul creat mai ales asupra elevilor din clasele terminale, care vor trebui să susțină examene, și părinții își văd locurile de muncă afectate întrucât nu au cu cine să-și lase copiii. Aceștia nu știu ce vor face luni și nici cât timp se va prelungi greva, în condițiile în care profesorii amenință că va dura chiar și cinci săptămâni, ceea ce ar provoca înghețarea anului școlar. 

Iar această acțiune vine după doi ani de pandemie, educația elevilor lasă mult de dorit, România aflându-se de mai mulți ani în coada clasamentului la acest capitol. 

Însă și nemulțumirile profesorilor sunt îndreptățite, aceștia fiind prost plătiți, salariul de debutant fiind de numai 2.400 de lei lunar.

Circa 104.000 de cadre didactice sunt membri de sindicat și vor intra în grevă generală, luni, din totalul de 240.000 de profesori. Însă legea prevede că vor putea protesta și cei care nu sunt membri de sindicat. 

Profesorii vor rămâne, luni, la cancelarie iar elevii ar trebui supravegheați de alți profesori, care nu participă la grevă. Însă nu se știe dacă aceștia au propriile cursuri. 

Grevă generală în școli

 

 

×