x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Legile Educației, în avizare interministerială. Ar putea fi adoptate de Guvern în 23 martie

Legile Educației, în avizare interministerială. Ar putea fi adoptate de Guvern în 23 martie

de Redacția Jurnalul    |    09 Mar 2023   •   18:15
Legile Educației, în avizare interministerială. Ar putea fi adoptate de Guvern în 23 martie
Sursa foto: gov.ro

Legile Educației au intrat joi în procesul de avizare interministerială și ar putea fi adoptate de Guvern în ședința din 23 martie, după care să fie trimise spre dezbatere în Parlament.

„Pachetul lesgilativ intră într-o nouă dinamică, cea a dezbaterii și avizării în cadrul Guvernului, interministeriale, legile sunt publice din 27 februarie, astfel încheindu-se întregul proces de dezbatere publică”, a spus la începutul ședinței de Guvern de joi ministrul Educației Ligia Deca.

Ea susține că Legea Învățământului Preuniversitar se bazează pe trei pioni importanți: „creșterea calității în educație și reducerea anlfabetismului funcțional, creșterea incluziunii, echității și reducerea abandonului școlar și un al trelea care este reprezentat de integrarea tuturor lecțiilor pe care le-am învățat împreună, în perioada pandemiei și a altor situații de criză pe care țara noastră le-a traversat în ultimii ani”.

„Referitor la Legea Învățământului Superior, ne durim în primul rând comunități universitare bine ancorate în comunitatea internațională, inclusiv prin mobilități susținute financiar și prin proiecte de colaborare în zona academică și în zona cercetării. În condițiile în care aproape unul din doi studenți abandonează studiile universitare mai ales în prima parte a programelor propunem măsuri adecvate pentru a combate acest fenomen și a orienta mai bine tinerii pe parcursul lor academic. Consolidăm învățământul centrat pe student, inclusiv participarea tinerilor în procesele decizionale, definim mai bine noțiunea de integritate și etică universitară”, a mai spus ministrul Educației.

Premierul speră ca legile să fie adoptate de Guvern în 23 martie.

„Sper ca procesul să fie parcurs în următoarele două săptămâni, astfel încât nu mai târziu de ședința din 23 martie să aprobăm la nivelul Guvernului pachetul de legi și să le înaintăm Parlamentului spre dezbatere și aprobare”, a spus Nicolae Ciucă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: legile educatiei avizare