x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Meditațiile elevilor pun la grea încercare bugetele familiilor. Câți bani trebuie să plătească părinții în fiecare lună

Meditațiile elevilor pun la grea încercare bugetele familiilor. Câți bani trebuie să plătească părinții în fiecare lună

de Redacția Jurnalul    |    21 Feb 2023   •   17:15
Meditațiile elevilor pun la grea încercare bugetele familiilor. Câți bani trebuie să plătească părinții în fiecare lună

Întrucât cursurile de la școală nu sunt suficiente pentru a asigura o bună cunoaștere a disciplinelor de studiu, meditațiile sunt soluția la care apelează părinții de zeci de ani. Pentru a putea obține rezultate bune la examene dar și de-a lungul anilor de educație, părinții trebuie să scoată tot mai mulți bani din buzunare.

Criza economică, inflația, scumpirile pun acum presiune și mai mare pe bugetele familiilor deoarece costurile meditațiilor au crescut destul de mult în ultima perioadă, așa că mulți părinți nu-și mai permit să le plătească.

Meditațiile la o singură materie costă circa 500 de lei pe lună, iar o familie cu doi copii care fac pregătire la mai multe materii poate să plătească sume exorbitante, ajungând și la 3.000 de euro. 

"Când trebuie să mai plătești un salariu în plus unui profesor sau măcar o parte, e clar că nu iți convine, dar rațiunea e simplă: ce soluții ai? Ce poți să faci când vrei ca totuși copilul tău să facă scoală? Trebuie să bagi mâna în buzunar și să faci eforturi ca acel copil să fie tratat și învățat cum trebuie. Iar pentru a susține educația copiilor sunt şi părinti care sunt dispuși să se îndatoreze pentru următorii ani. Faptul că un profesor din sistemul public face meditații și în privat, este o formă de a condiționa performanța în educație", explică sociologul Ciprian Necula, scrie antena3CNN.

Există însă și excepții printre profesori, unii dintre aceștia dorind să-și ajute elevii fără să fie plătiți. Așa este proiectul "Adoptă Intelectual un Elev". al profesorului de matematică Ovidiu Băsescu. În acesta sunt deja implice sute de cadre didactice care oferă gratuit meditații online. 

 

×
Subiecte în articol: educatie meditatii parinti elevi familii