x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie "Perle" amuzante la Evaluarea Națională 2023. Ce au scris elevii la proba de Limba și Literatura Română

"Perle" amuzante la Evaluarea Națională 2023. Ce au scris elevii la proba de Limba și Literatura Română

de Redacția Jurnalul    |    23 Iun 2023   •   13:15
"Perle" amuzante la Evaluarea Națională 2023. Ce au scris elevii la proba de Limba și Literatura Română

Unii elevi care au susținut proba la Limba și Literatura Română de la Evaluarea Națională au scris și unele lucruri amuzante.

Nici în acest an nu au lipsit greșelile de exprimare, scriere ori logică, ceea ce înseamnă că autorii lor nu s-au pregătit cu seriozitate pentru examenele de sfârșit de gimnaziu. 

Profesorii care au corectat lucrările au găsit cuvinte și expresii inventate, potrivit dcnews.ro. Iată cele mai amuzante lucruri scrise de copii.

Elevii au trebuit să identifice propoziția subordonată dintr-un enunț. Unul dintre absolvenții clasei a VIII-a a răspuns. „Vacile sunt subordonate omului, iar talanga e subordonată vacii”.

Într-un alt enunț, elevii au trebuit să găsească două figuri de stil dintr-un text. În loc de ”piercing-uri”, un elev a inventat o nouă variantă a termenului englezesc și a scris „pirsuri”.

În exercițiul unde trebuiau să argumenteze importanța respectării regulilor, un elev a explicat „Foarte, foarte importante sunt regulile. Ce ne-am face fără ele? Fără reguli, ar fi lupte și războaie! Și chiar sunt!”.

La subiectul unde trebuiau să prezinte un element comun din două texte, un elev a scris „Elementul comun este că subiectele la evaluarea națională conțin ambele texte".

 

×