x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Prefectură: Elevii sunt de acord cu introducerea unor măsuri de prevenție în școlile din București

Prefectură: Elevii sunt de acord cu introducerea unor măsuri de prevenție în școlile din București

de Redacția Jurnalul    |    10 Apr 2024   •   17:46
Prefectură: Elevii sunt de acord cu introducerea unor măsuri de prevenție în școlile din București

Elevii sunt de acord cu introducerea unor măsuri de prevenție în școlile din București, potrivit rezultatelor preliminare ale chestionarului antidrog realizat de Prefectura Municipiul Bucuresti

„Introducerea în școlile Capitalei a cursurilor și a testelor antidrog este privită cu ochi buni de elevii bucureșteni, conform amplului chestionar inițiat de Instituția Prefectului Municipiul Bucuresti, la care au răspuns peste 20.000 de elevi. Astfel, 60,2% dintre respondenți sunt de acord cu introducerea testelor antidrog în școli, iar 50% sunt de acord cu efectuarea periodică a analizelor de sânge în vederea depistării substanțelor în sânge. O majoritate covârșitoare dintre elevi, 77,2%, consideră că introducerea cursurilor antidrog în programa școlară ar fi foarte benefică pentru tineri”, potrivit unui comunicat de presă.

Conform surse citate, 61% dintre cei peste 20.000 de elevi care au răspuns chestionarului consideră că persoanele care consumă substanțe interzise sunt mai degrabă persoane cu afecțiuni, nu infractori.

„În urmă cu câteva luni, Instituția Prefectului Municipiul Bucuresti a inițiat o amplă dezbatere publică cu privire la introducerea unor măsuri de prevenție a consumului de substanțe interzise și de droguri în rândul tinerilor și elevilor din școlile bucureștene. În acest sens, prefectul Rareș Hopincă a anunțat realizarea unui amplu sondaj la nivelul Capitalei, pentru care au răspuns peste 20.000 de elevi!, se arată în finalul comunicatului.

(sursa: Mediafax)

×