x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Subiectele și baremele pentru proba la MATEMATICĂ din cadrul Simulării Evaluării Naționale 2024!

Subiectele și baremele pentru proba la MATEMATICĂ din cadrul Simulării Evaluării Naționale 2024!

de Vali Deaconescu    |    06 Feb 2024   •   16:12
Subiectele și baremele pentru proba la MATEMATICĂ din cadrul Simulării Evaluării Naționale 2024!
Sursa foto: Jurnalul

Evaluare Națională 2024. Astăzi, în cadrul simulării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a, desfășurată în data de 6 februarie, un număr de 163.600 de elevi au participat la proba de Matematică. Aceștia au reprezentat o prezență solidă, reflectând un procent de 92,87% din totalul celor 176.266 de elevi înscriși la începutul anului școlar.

În urma unor tentative de fraudă au fost eliminați 10 elevi. 

Simularea Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a pentru acest an școlar se apropie de final, urmând ca miercuri, 7 februarie, să se desfășoare proba scrisă la Limba și literatura maternă. Platforma de evaluare digitalizată a funcționat fără probleme tehnice pe întreaga durată a procesului, potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Educației.

Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 23 februarie și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi trecute în catalog.

Pentru proba la Matematică timpul de rezolvare a fost de 120 de minute. 

Au fost trei subiecte, fiecare având câte 30 de puncte plus 10 puncte din oficiu. 

Bareme de corectare proba de matematică

 

×